Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Παγωμένα" Χριστούγεννα με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους

Παγωμένα θα είναι τα εφετινά Χριστούγεννα καθώς οι θερμοκρασία θα κυμανθεί στις γιορτές σε χαμηλά επίπεδα.
Τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα πάντως αναμένεται να σημειωθούν την Παρασκευή.

Αναλυτικά τώρα και σύμφωνα με τα όσα είπε στο Flashnews.gr ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας για την Παρασκευή το πρωί προβλέπεται μια πρόσκαιρη ύφεση των καιρικών φαινομένων.


"Οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν όμως στο Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά θα επηρεάσουν και την Κρήτη, θα αλλάξουν και πάλι το σκηνικό του καιρού, καθώς στα βόρεια του νησιού αναμένεται να σημειωθούν βροχές ή ακόμη και καταιγίδες. Η θερμοκρασίες θα πέσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και αναμένεται στα ορεινά να χιονίσει."


Όπως λέει ο κ. Λέκκας οι βοριάδες το βράδυ θα είναι αρκετά ενισχυμένοι και η ένταση τους θα φθάνει στα πελάγη τα 8 -9 μποφόρ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.


Μετά τα μεσάνυχτα πάντως αναμένεται εξασθένηση των ισχυρών ανέμων.


Το Σάββατο αναμένεται και πάλι να σημειωθούν κάποιες βροχές, μικρότερης έντασης, ενώ και οι βοριάδες θα είναι πιο εξασθενημένοι, εντάσεως 5-6 μποφόρ και στα πελάγη 7. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 11 βαθμούς κελσίου.


Για την Κυριακή ημέρα των Χριστουγέννων η ένταση των ανέμων θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα 5-6 μποφόρ , ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 9 έως τους 14 βαθμούς κελσίου η μέγιστη. Επίσης στα νότια προβλέπονται και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου