Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Nα αρθούν οι αδικίες κατά του μικρού κλήρου, όσον αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ..ζητά ο Φ.Παρασύρης..


Το ζήτημα των αδικιών κατά των ιδιοκτητών μικρών αγροτεμαχίων σχετικά με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ έφερε στη Βουλή με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκαδαλίδη,  ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης.
Ο κ. Παρασύρης επισημαίνει το γεγονός ότι από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ  εξαιρούνται μια  σειρά περιπτώσεων για το φυτικό, ζωικό, πάγιο κεφάλαιο και τα αποθηκευμένα προϊόντα, βάζοντας περιορισμούς ως προς τα κριτήρια αποζημίωσης, όπως τον αριθμό των δένδρων, των στρεμμάτων, τον αριθμό των ζώων, που είναι άδικες, γιατί παραβλέπουν την πραγματικότητα και αφαιρούν από τους πληγέντες τη δυνατότητα να ανασυγκροτήσουν ουσιαστικά τους συντελεστές της παραγωγής τους.

Ο βουλευτή τονίζει πως  είναι πέραν κάθε λογικής να εξαιρούνται των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ εκτάσεις, αγροτεμάχια και ελαιώνες ασφαλισμένες  στο ΕΛΓΑ που είναι κάτω από ένα στρέμμα  ή δεν διαθέτουν τουλάχιστον 10 ρίζες ελιές. Είναι σαφές ότι λόγω της πολυδιάσπασης του κλήρου ειδικότερα στην Κρήτη ο αριθμός των αποκλεισθέντων από τις αποζημιώσεις, παρά το γεγονός ότι καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους  στον ΕΛΓΑ, είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
Ο. κ. Παρασύρης θεωρεί τα παραπάνω άδικα και παράλογα, προτείνει  να απαλειφθούν οι όροι αυτοί που αφορούν τις μικρές εκτάσεις και ζητά από  τον κ. Σκανδαλίδη να ληφθούν μέτρα  ώστε να αρθούν οι αδικίες κατά του μικρού κλήρου, όσον αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου