Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ξινός τραχανάς
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 μικρά κολοκύθια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1 κ.γ αλάτι
- ½ κ.γ μπούκοβο (καυτερή πιπεριά)
Βάζεις σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρεις το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτεις το καρότο, το κολοκύθι, το πράσο, το σέλινο και τις ντομάτες. Ανακατεύεις ελαφρά, ρίχνεις ένα φλιτζάνι νερό και αφήνεις τα υλικά να βράσουν δέκα λεπτά σε σιγανή φωτιά. Προσθέτεις το υπόλοιπο νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνεις μέσα τον τραχανά και το μπούκοβο. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το φαγητό να βράσει περίπου 15 λεπτά.
http://www.goldenmag.gr/archives/27386

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου