Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η αιματηρή ενέδρα των Μαλάδων «ζωντανεύει» αύριο στο Εφετείο

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων έχει προσδιοριστεί αύριο η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης της αιματηρής
ενέδρας σε βάρος τριών αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου μέσα σε χασισοφυτεία στην περιοχή των Μαλάδων.

Μάλιστα τα μέτρα ασφαλείας αναμένονται δρακόντεια δεδομένης της έντασης που υπήρξε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Για τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών, οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ένας 34χρονος με καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε άφησε άφωνους ακόμα και δικηγόρους που δεν είχαν εμπλοκή στην υπόθεση. Συγκεκριμένα ο 34χρονος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών – κατά συγχώνευση – για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας.

Το δικαστήριο επίσης του επέβαλε χρηματική ποινή, ύψους 151.000 ευρώ.

Ο ίδιος που είναι έγκλειστος στις φυλακές Αλικαρνασσού επιθυμεί διακαώς, όπως λένε οι πληροφορίες, να γίνει η δίκη, προσδοκώντας σε μία καλύτερη ποινική αντιμετώπιση. Πρωτοδίκως δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ο 34χρονος εμμένει στην αθωότητα του και θα επιχειρηθεί μέσω της υπεράσπισης να αξιολογηθούν στο ακροατήριο κάποια νέα στοιχεία που προέκυψαν στο μεσοδιάστημα.

«Οι δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι» ήταν τα μόνα λόγια που φώναξε ο νεαρός κτηνοτρόφος μόλις άκουσε την εξοντωτική ποινή, όπως ανέφερε, σε βάρος του. Οργίλη ήταν και η αντίδραση του πατέρα του. «Βάλτε του και μια θηλιά για να κάνετε το χατίρι της αστυνομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας έδρας άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλος ή άλλοι δράστες ή συνεργοί του κατηγορουμένου, ωστόσο αυτό δε μειώνει, όπως είπε, στο ελάχιστο τη δική του ευθύνη.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις αστυνομικοί είχαν πάει στο χώρο της χασισοφυτείας – που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες από το ελικόπτερο- για να τη φυλάξουν. Η έλευση του χασισοκαλλιεργητή είχε ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυρών, με το χασισοκαλλιεργητή να «γαζώνει» τους τρεις αστυνομικούς και μετά να γίνεται «καπνός».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου