Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών ..αφού ολοκλήρωσε το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και τα παραρτήματα της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση..


Την παραίτηση του, για προσωπικούς λόγους, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλε ο Ηλ. Πεντάζος.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε αποδεκτή την παραίτηση, ωστόσο ζήτησε από τον επικεφαλής του τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να παραμείνει στην θέση του μέχρι και την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Ο κ. Πεντάζος, ο οποίος υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και έχει ήδη ολοκληρώσει την κατάρτιση του νέου επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα παραρτήματα της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση, που θα πρέπει να επικυρώσει η Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.

Ο κ. Πεντάζος είχε υποβάλει την παραίτησή του εδώ και ημέρες και ο κ. Βενιζέλος ήταν ήδη από τον Οκτώβριο ενήμερος για τις προθέσεις του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου