Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στην περιφέρεια οι αγρότες. Παραταγμένα στην Πλ.Ελευθερίας τα τρακτέρ video




Δεκάδες τρακτέρ και πλήθος αγροτών στην Πλατεία Ελευθερίας στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους. Με μηχανοκίνητη πορεία από την Λεωφόρο 62 Μαρτύρων έφτασαν στο κέντρο της πόλης που επικρατεί κυκλοφοριακός πανικός. Μερίδα αγροτών σκαρφάλωσε με την βοήθεια των αγροτικών μηχανημάτων στο μπαλκόνι της Περιφέρειας ενώ τα τρακτέρ έχουν κατά δεκάδες παραταχθεί έξω από το κτίριο. 


Η συγκέντρωση 
Από τις 10 και μισή το πρωί άρχισε η συγκέντρωση των αγροτών του Ν.Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ και ήδη σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην κίνηση των οχημάτων επί της Λωφόρου 62 Μαρτύρων. Όγκος τρακτέρ και αυτοκινήτων έρχεται και από Αρκαλοχώρι, Βιάννο και Μεσαρά έχοντας προκαλέσει σχεδόν χάος στις μετακινήσεις σε κομβικά σημεία της πόλης. Μέσα στην επόμενη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ για μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο της πόλης. 


Οργή αγροτών 



Η ώρα του ξεσηκωμού θα σημάνει σήμερα για τους αγρότες της Κρήτης, που θα κατέβουν μαζικά στους δρόμους, παλεύοντας για την επιβίωσή τους. Δυο μεγάλα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί σε Ηράκλειο και Λασίθι, με τον αγροτικό κόσμο να επιστρατεύει φορτηγά και τρακτέρ, θέλοντας έτσι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας και απόγνωσης για το υψηλό κόστος παραγωγής, για τις καθυστερήσεις και τις αδικίες στην καταβολή των αποζημιώσεων από καταστροφές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση με το βακτήριο e-coli, για τα κυβερνητικά χαράτσια και την έλλειψη έργων υποδομής στον αγροτικό τομέα...
Στο Ηράκλειο, το ραντεβού της μεγάλης κινητοποίησης έχει δοθεί για τις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων. Από εκεί θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, με πιθανή κατάληξη τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην παραλιακή. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΟΑΣΝΗ και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού, που έχουν απευθύνει πρόσκληση για δυναμική συμμετοχή του αγροτικού κόσμου. Εξίσου υψηλές προσδοκίες για την επιτυχία της κινητοποίησης υπάρχουν και στο νομό Λασιθίου, όπου τις τελευταίες μέρες έχει σημάνει ξεσηκωμός και αναμένεται μαζική παλλασιθιώτικη διαδήλωση. 

Συμπαράσταση 

Στο πλευρό των αγροτών, ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου βρίσκεται ο Δήμος Ιεράπετρας, ο οποίος έσπευσε να εκφράσει τη θερμή συμπαράστασή του, τονίζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε: «Πρόκειται για αιτήματα που απορρέουν από τις συνθήκες της καθημερινότητας, όπως σκληρά διαμορφώνεται από το χωράφι μέχρι τον τόπο εμπορίας των αγροτικών προϊόντων. Η Ιεράπετρα και ο Μακρύς Γιαλός βιώνουν την αφόρητη κρίση των ημερών, που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις δυσκολίες που αφορούν στην αγροτική παραγωγή. Οι αγρότες μας, αποστερημένοι από οικονομικά μέσα, παρά τη σκληρή καθημερινή τους δουλειά, οδηγούνται στην απελπισία, παρασύροντας συνολικά την τοπική κοινωνία. Η Πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει με περισσότερο ενδιαφέρον τα αιτήματα που προβάλλονται, να ικανοποιήσει αμέσως όσα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν». 

Σε απόγνωση 

«Δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί για να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών έτσι ώστε να βελτιωθεί η ζωή τους. Οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση γιατί αυτοί παράγουν αλλά το κόστος των αγροτικών εφοδίων ανεβαίνει συνεχώς και τα προϊόντα τους ή δεν πουλιούνται ή πολλές φορές οι τιμές που εισπράττουν δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Οι ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση είναι μόνο για εντυπωσιασμό, π.χ. "καλάθια αγροτικών προϊόντων", σημειώνει στο δικό του μήνυμα ο Αγροτικός Τομέας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου. 

ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στο πλευρό των αγροτών

Κάλεσμα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να σκύψει με σοβαρότητα πάνω από προβλήματα του αγροτικού κόσμου απευθύνει με τη σειρά της, με έναυσμα φυσικά τον έντονο αναβρασμό που υπάρχει στις τάξεις των αγροτών της Μεσαράς, η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη. Η ίδια επισημαίνει μεταξύ άλλων σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη: «Για μία ακόμα φορά οι αγρότες του νομού ετοιμάζονται να διαδηλώσουν διεκδικώντας βασικά και κεκτημένα δικαιώματά τους. Ο αγροτικός κόσμος δε διαδηλώνει για προβλήματα που ενέκυψαν μόνο τώρα. Βεβαίως και στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους υπάρχουν πρόσφατα θέματα προς επίλυση, ωστόσο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι πάγια και διαχρονικά. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί τρανή απόδειξη του ότι η Πολιτεία εμφανίζει μια μερική απροθυμία διαχρονικά να εγκύψει οργανωμένα και με πλήρες πρόγραμμα στα αγροτικά προβλήματα. Ειδικότερα στην περιοχή του Δήμου Φαιστού η αναγκαιότητα αυτή κρίνεται επιβεβλημένη με δεδομένη την ποσότητα αλλά και την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου