Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στο μικροσκόπιο της ΝΔ οι "πράσινες" προσλήψεις ..


Στοιχεία από κάθε υπουργείο και φορέα του δημοσίου συγκεντρώνει η ΝΔ για να αποδείξει το «πάρτι» με τις κομματικές προσλήψεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες  η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα έγγραφα προκειμένου να αποδείξει ότι η κυβέρνηση, ενώ «ετοιμάζεται για απολύσεις στη δημόσιο, την ίδια ώρα βάζει χιλιάδες δικά της παιδιά από το παράθυρο πάλι στο δημόσιο» όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Τα στοιχεία συγκεντρώνονται από υπουργεία και φορείς του δημοσίου όπου, όπως λένε στη ΝΔ, «γίνεται πάρτι με τις προσλήψεις». Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά έχουν αποφασίσει να κρατήσουν ψηλά το θέμα και ίσως και σήμερα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα έγγραφα που θα αποδεικνύουν το τι συνέβη τα τελευταία 2 χρόνια με τη στελέχωση δεκάδων νέων οργανισμών. 

Ο Γιάννης Μιχελάκης κατήγγειλε χθες «ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις» τουλάχιστον 25 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων επικαλούμενος τρία στοιχεία: 

Την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ που αναφέρει ότι το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 3.353 με συμβάσεις έργου.

Την ίδρυση 70 νέων κρατικών δομών με 1.230 άτομα μόνιμο προσωπικό και κόστος άνω των 200 εκατ. ευρώ 

Την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 13,5% το κόστος μισθοδοσίας, μειώθηκε μόλις κατά 7% έως το τέλος Ιουλίου. 

Κυβέρνηση: "Μυθεύματα"..
Το αρμόδιο υπουργείο αμφισβητεί τα στοιχεία και επιμένει ότι επί ΠΑΣΟΚ οι υπάλληλοι του δημοσίου μειώθηκαν κατά 200 χιλιάδες περίπου. «Σε σχέση με το 2009, στις 31/12/2010 το κράτος είχε 35.000 λιγότερους υπαλλήλους (μόνιμοι και ιδιωτικού δικαίου), 51.000 λιγότερους συμβασιούχους και 22.000 λιγότερους μαθητευόμενους (stage), αφού τα stage στο δημόσιο τομέα καταργήθηκαν. Σύνολο: 108.000 λιγότεροι απασχολούμενοι στις 31/12/2010, από όσοι το 2009» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο και επιτίθεται στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση μέσα σε πέντε χρόνια «φόρτωσε το Δημόσιο με 150 χιλιάδες υπαλλήλους με διαδικασίες πελατειακές». «Το 2010 αποχώρησαν 53.336 μόνιμοι υπάλληλοι, άρα για το 2011 μπορούν να προσληφθούν 5.334. Οι εγκρίσεις νέων προσλήψεων που δόθηκαν από 1/1/2011 έως 13/9/2011 είναι συνολικά 2.195» προσθέτει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο πόλεμος των ανακοινώσεων συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ, αφού ο κ. Μιχελάκης επανήλθε, κάνοντας λόγο για «θράσος» αφού, όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση εμφανίζεται να διαψεύδει το ΑΣΕΠ του οποίου τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προσλήψεις, όπως για παράδειγμα στα Σώματα Ασφαλείας. Υπόνοιες και για την εργασιακή εφεδρείαΣτο θέμα των «κομματικών προσλήψεων» που καταγγέλλει η ΝΔ έρχεται να εμπλακεί και η εργασιακή εφεδρεία. Στη Λ. Συγγρού γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «φορτώσει» στον Αντ. Σαμαρά την εφαρμογή του μέτρου και όπως τονίστηκε στην τελευταία σύσκεψη, με θέμα το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απασχόληση, «επιχειρείται μία διαστρέβλωση της πρότασης της ΝΔ που δεν προβλέπει απολύσεις ειδικά για ανθρώπους, οι οποίοι είναι σε μία ηλικία που πολύ δύσκολα θα βρουν απασχόληση στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα». Ήδη, πάντως, «γαλάζια» στελέχη μεταξύ των οποίων οι κύριοι Νικολόπουλος και Καριπίδης θέτουν εμμέσως θέμα με την επιλογή του προσωπικού που θα μπει στην «εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ» αφού όπως επισημαίνουν οι δυο βουλευτές, κανένα κριτήριο δεν έχει τεθεί, ενώ οι επιλογές θα γίνουν με κομματικά κριτήρια «και όσοι διατηρήσουν την εργασία τους θα παραμείνουν ως επίστρατοι στον κομματικό του στρατό στο Δημόσιο».

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=92580&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου