Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

"Εθνική συμφορά" χαρακτηρίζει την καταστροφή των σταφυλιών από τις κακές καιρικές συνθήκες..ο Μ.Γαβαλάς..


Ως «εθνική συμφορά» χαρακτηρίζει στην εφημερίδα  "Νέα Κρήτη" την καταστροφή των σταφυλιών από τις κακές καιρικές συνθήκες της φετινής χρονιάς - ευελπιστώντας πάντως με το άνοιγμα των οινοποιείων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου να βρεθούν και να προσκομιστούν κάποιες ποσότητες κυρίως στο σουλτανί - ο πρόεδρος της ΚΣΟΣ και της ΕΑΣΗ Μανόλης Γαβαλάς, έκρουσε προς την κυβέρνηση τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της αμπελουργίας στο νησί!

Η παραλαβή οινοσταφύλων άρχισε χθες για λιάτικο και σουλτανί από το οινοποιείο της Παλιανής.  

Οι τιμές σε σταφίδα και οπινοστάφυλα

Πιο αναλυτικά, οι τιμές της σταφίδας που ανακοινώθηκαν την Τρίτη καθορίζονται στο 1,40 ευρώ το κιλό στην κατηγορία "άσος", που πέρυσι δεν υπήρξε, στα 1,20 ευρώ το κιλό στην κατηγορία νούμερο 2, από 1 ευρώ το κιλό που ήταν πέρυσι, και στο 1 ευρώ το κιλό στο τεσσάρι, από τα 0,80 ευρώ το κιλό που ήταν πέρυσι. 
Στα οινοστάφυλα, η διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου  αποφάσισε τις ακόλουθες τιμές: Στο σουλτανί 0,30 ευρώ το κιλό, στη βιλάνα Α’ 0,35 ευρώ, στη βιλάνα Β' 0,30 ευρώ, στο ροζακί 0,25 ευρώ, στο κοτσιφάλι 0,30 ευρώ, στο Syrah 0,40 ευρώ, στο μαντιλάρι 0,25 ευρώ, στο λιάτικο 0,30 ευρώ και στα ποικιλιακά Cabernet Sauvignon 0,50 ευρώ, βιδιανό 0,50 ευρώ, θραψαθήρι 0,35 ευρώ και Merlot, Malvasia aronmatica, μοσχάτο Αμβούργου, Μοσχάτο, Sauvignon Blanc, Malvasia Candia και ασύρτικο θα αγοραστούν από την ΕΑΣΗ στο μισό ευρώ το κιλό.

Προϋποθέσεις
Πώς γίνεται η παραλαβή

Η παραλαβή λιάτικου θα γίνεται αποκλειστικά σε πλαστικές κλούβες με ελάχιστους βαθμούς 12 Be και πλήρως χρωματισμένα (όχι ψαρά). Το σουλτανί θα παραλαμβάνεται σε φορτία μέχρι 7 τόνους με την προϋπόθεση ότι θα έχει επικαλυφθεί η καρότσα με νάιλον και ελάχιστους βαθμούς 11,5 Be. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παραλαβή των οινοσταφύλων είναι ΑΦΜ, κωδικός αμπελοτεμαχίου και αριθμός ταυτότητας.

1 σχόλιο :

  1. μιλά ακόμη ο "νεκροθάφτης" των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή