Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Με νομοσχέδιο-ντροπή.. υποβαθμίζουν τη υγεία των Ελλήνων..


Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατέληξε σε ένα νομοσχέδιο-ντροπή τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους πολίτες, που υποβαθμίζει τη υγεία των Ελλήνων, εξαθλιώνοντας τους ίδιους τους λειτουργούς υγείας τους γιατρούς , γυρίζοντας την πίσω στα μετακατοχικά χρόνια τονίζει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και συνεχίζει..


Υπάρχουν δύσκολες στιγμές που η ευφυΐα ενός πολιτικού μπορεί να αλλάξει τον ρουν σε κάποιο τομέα . Η ευκαιρία εδόθη στο υπουργό Υγείας και θα μπορούσε να προχωρήσει πραγματικά σε μεγάλες αλλαγές στο θέμα της υγείας.

Να προχωρήσει στην απόλυτη οριοθέτηση της πρωτοβάθμιας υγείας από αυτή της νοσοκομειακής , που θα αποτελούσε σταθμό μετά από πολυέξοδες και αναποτελεσματικές αναζητήσεις δεκαετιών, στο χώρο του περιβόητου ΕΣΥ .

Είχε μάλιστα για πρώτη φορά ένα δεδομένο που καλώς ή κακώς ο ίδιος θέσπισε , την κατάργηση των στεγανών του ΙΚΑ ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τη ερμητικά κλειστή για χρόνια πόρτα του κρατικοδίαιτου αυτού ταμείου υγείας, σε όλους τους γιατρούς.

Δεν προχώρησε όμως σε αυτά που υποσχέθηκε. Τη ελεύθερη επιλογή γιατρού από όλους τους ασφαλισμένους κατά πράξη και περίπτωση , που εκείνος διακήρυξε και αυτό του στερεί τη επιτυχία που θα μπορούσε να έχει αν το εφάρμοζε. Υπήρξε το μοιραίο του λάθος.

Έτσι κατέληξε σε ένα νομοσχέδιο-ντροπή τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους πολίτες, που υποβαθμίζει τη υγεία των Ελλήνων, εξαθλιώνοντας τους ίδιους τους λειτουργούς υγείας τους γιατρούς , γυρίζοντας την πίσω στα μετακατοχικά χρόνια.

Δυστυχώς αποδείχτηκε πως έχουμε μια ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας που άλλα ψήφισε το Φεβρουάριο , άλλα εφάρμοσε και άλλα δρομολογεί σήμερα, δίχως να υπολογίζει ούτε τους γιατρούς που θα έπρεπε να συμβουλευτεί, αλλά και κυρίως ούτε τον Έλληνα ασθενή.

Και επειδή το επίπεδο της υγείας ενός λαού μαρτυρά και τη πολιτισμική του κατάσταση, ο βίαιος τρόπος με το οποίον χτυπά η Κυβέρνηση τον χώρο της υγείας αποδεικνύει την αδιαφορία της για τους πολίτες αυτής της χώρας. Αμετακίνητη στη υποτέλεια που επέλεξε κουβαλώντας στη χώρα μας το ΔΝΤ, δεν διστάζει να ¨παίξει¨ με το ύψιστο αγαθό των πολιτών, που είναι η Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου