Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Ουάσινγκτον γράφει το νέα μέτρα ο Βενιζέλος..


Ένα κρίσιμο 48ωρο επαφών και διαβουλεύσεων αρχίζει στην Ουάσιγκτον ο υπ. Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η σημαντικότερη συνάντησή του είναι αυτή που θα έχει με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία και του επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Πόουλ Τόμσεν.
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η εξασφάλιση της έκτης δόσης από την Τρόικα και η αποφυγή της χρεοκοπίας. Ο υπ. Οικονομικών θα παρουσιάσει τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής όλων των μέτρων, κάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η κα Λαγκάρντ, λόγω των μέχρι τώρα καθυστερήσεων και αναβολών. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου της συνόδου, προχθές, η επικεφαλής του Ταμείου δήλωσε δημόσια ότι το κλειδί για το ελληνικό πρόγραμμα είναι "η εφαρμογή, η εφαρμογή, η εφαρμογή".

Πάντως, χθες, ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου, Αντόνιο Μπόρχες, προειδοποίησε ότι "εάν οι Έλληνες πράξουν αυτά που πρέπει, δεν θα υπάρξει χρεοκοπία, αλλά εάν διστάσουν ή θεωρούν δύσκολο ή αδύνατον να κάνουν αυτά που πρέπει, τότε είναι δύσκολο να την αποφύγουν". Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου δεν απορρίπτει μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα, και την συνδέει ευθέως με τη μη εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική κυβέρνηση.

Η Τρόικα πιέζει για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα που θα διασφαλίζουν τη μείωση του τεράστιου και αναποτελεσματικού δημόσιου τομέα, όπως και διαρθρωτικές αλλαγές που θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική.

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί επίσης με υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες σημαντικών αναδυόμενων χωρών, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Βραζιλίας. Επίσης, θα δει και προέδρους ιδιωτικών τραπεζικών κολοσσών, όπως της Barclay's, και της Citigroup, ενώ θα συζητήσει την πορεία της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, το γνωστό PSI, με τον άνθρωπο που το χειρίζεται, τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αγγίζει το 85%, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο το 90%. 

Ανάλυση του Ινστιτούτου προβλέπει ότι ως απόρροια της μείωσης των επιτοκίων, των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, και της επιστροφής της χώρας σε πορεία ανάπτυξης, το χρέος θα μειωθεί στο 122% του ΑΕΠ το 2015, και σε 98% το 2020.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, και σε αυτό βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και το Ταμείο, κάτι που η κα Λαγκάρντ έχει δηλώσει επανειλημμένα.

http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6993:washington-says-the-new-measures-venizelos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου