Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις για το νόμο-πλαίσιο – Συνεδρίασαν οι Πρυτάνεις



Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται ο χώρος της Παιδείας, με τις αντιδράσεις στο νόμο-πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας να κλιμακώνονται συνεχώς.

Σήμερα συνεδρίασαν εκτάκτως οι Πρυτάνεις στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός τμημάτων και σχολών που βρίσκονται υπό κατάληψη στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας και πλέον οι καταλήψεις ξεπερνούν τα 120 τμήματα.


Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη βρίσκονται όλα τα τμήματα του ΕΜΠ, του Παντείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού και του Πανεπιστημίου Πειραιά, επτά τμήματα του ΑΠΘ, οι περισσότερες σχολές των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά καθώς και δεκάδες τμήματα ιδρυμάτων της περιφέρειας.


Εν τω μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών δεν περιορίζονται μόνο στις καταλήψεις, αλλά θα συνεχιστούν και τα συλλαλητήρια και οι πορείες. Συγκεκριμένα, σήμερα βγήκαν και πάλι στους δρόμους οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, ενώ αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Οι φοιτητές, προγραμματίζουν επίσης να συμμετάσχουν και στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά τη Διεθνή Έκθεση.
Χθες, αργά το βράδυ, η γενική συνέλευση καθηγητών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου αποφάσισε να καλέσει τους καθηγητές του Ιδρύματος για 48ωρη απεργία, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου και νέα γενική συνέλευση στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε και την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών ΑΕΙ ΠΟΣΔΕΠ για τη στάση της, καλώντας την να παραιτηθεί, επειδή, όπως επισημαίνει, «στήριξε την κυβέρνηση».


http://www.eklogika.gr/news/5884




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου