Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ: Απώλειες 5 δισ. για τα ασφαλιστικά ταμεία από την ανταλλαγή ομολόγων ..


Για απώλειες 5 δισ. ευρώ σε περίπτωση ένταξης των ομολόγων των Ταμείων στο Πρόγραμμα ανταλλαγής Ομολόγων με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου, έκανε λόγο η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κ. Παπαρήγα, επισήμανε ότι «δεκάδες εκατομμύρια έχουν απολεσθεί από τα ασφαλιστικά Ταμεία εξαιτίας της τοποθέτησής τους σε ομόλογα, μετοχές και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα και για αυτό το πλιάτσικο, για αυτή τη λεηλασία, καμία κυβέρνηση δεν έχει λογοδοτήσει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Επίσης, η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι «όπως επιβεβαιώθηκε και την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν στην κατοχή τους ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ, για τα οποία δόθηκε οδηγία να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων, με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι απώλειες από αυτή τη διαδικασία θα είναι τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ, με ανυπολόγιστες συνέπειες στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Με βάση όλα τα παραπάνω, η κ. Παπαρήγα ρωτά τον Πρωθυπουργό:

Τι μέτρα θα παρθούν για την προστασία των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού Συστήματος και να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας;
Τι μέτρα θα παρθούν, ώστε οι μεγάλοι επιχειρηματίες και το κράτος να καλύψουν όλες τις απώλειες και να γυρίσουν πίσω όσα έχουν πάρει με διάφορους τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου