Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

"Πογκρόμ" τα νέα μέτρα λέει η ΑΔΕΔΥ – Στον αέρα 200.000 εργαζόμενοι..


«Πογκρόμ σε βάρος των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων» χαρακτήρισε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, ο οποίος παράλληλα προέβλεψε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα.



Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5, ο κ. Βρεττάκος χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ως «προθάλαμο» για την έξοδο χιλιάδων εργαζομένων στην ανεργία και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο». Πρόσθεσε επίσης ότι «κάθε εβδομάδα η κυβέρνηση μεταβάλλει τη στάση της ανάλογα με τις αποφάσεις της τρόικας. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρεοκοπεί και το τίμημα της κρίσης το πληρώνουν και οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Γι' αυτό χρειάζεται κοινή δράση, κοινός αγώνας, συμπαράταξη»

Στον αέρα 200.000 εργαζόμενοι.
Υπολογίζεται ότι κατά το επόμενο διάστημα, περίπου 200.000 εργαζόμενοι σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) θα τεθούν σε αξιολόγηση προκειμένου να κριθεί το αν θα παραμείνουν στο προσωπικό των νέων φορέων ή αν θα χαρακτηριστούν πλεονάζον προσωπικό και θα υπαχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, η οποία για τους περισσότερους θα σημαίνει έμμεση απόλυση.


Κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε ότι η αξιολόγηση δεν θα γίνει από τις διοικήσεις των φορέων, αλλά «με τη θεσμική εγγύηση του ΑΣΕΠ, το οποίο είναι αρμόδιο να προσλάβει εξειδικευμένες εταιρείες αξιολόγησης του προσωπικού, ώστε όχι μόνες τους οι διοικήσεις, αλλά με θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας και τελικά υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, να έχουμε τον κατάλογο του πλεονάζοντος προσωπικού», όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Αρχικά δηλαδή, οι νέοι φορείς θα αποτυπώσουν τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται για τη λειτουργία τους και στη συνέχεια θα γίνει αξιολόγηση του συνόλου του προσωπικού ώστε να διαπιστωθεί ποιοι εργαζόμενοι έχουν τα περισσότερα προσόντα για την παραμονή στους φορείς.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, θα περάσουν από δεύτερη αξιολόγηση βάσει των κριτηρίων που θα προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και στη συνέχεια θα καταταγούν από το ΑΣΕΠ σε πίνακες εργασιακής εφεδρείας.


Όπως έχει αποφασιστεί, όσοι ενταχθούν στους πίνακες θα λαμβάνουν για ένα έτος το 60% των βασικών αποδοχών τους και μετά δεν θα εισπράττουν καμία αμοιβή από το κράτος. Σύμφωνα και με τον κ. Βενιζέλο θα υπάρχουν δυνατότητες επανεκπαίδευσης και επανακατάρτισής τους, θα μπορούν να μεταφερθούν σε άλλον φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα «γιατί - όπως είπε - εκεί είναι χρήσιμοι», ενώ θα αξιοποιούνται και μέσα από την πρόσληψή τους ως προσωπικό ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης. 

Καταργούνται όλα τα επιδόματα
Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης να καταργηθούν όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και το νέο μισθολόγιο να προχωρήσει με βασική αρχή την ίση αμοιβή για ίδια εργασία. Η κυβέρνηση προανήγγειλε, ωστόσο, την καθιέρωση μπόνους ανάλογα με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. 

http://www.eklogika.gr/news/5933



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου