Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου στην εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ" την οποία και αναδημοσιεύουμε..
Η ΝΔ ζητά τώρα μετ' επιτάσεως εκλογές γιατί αυτή η «στροφή» από την θέση δεν ζητάμε εκλογές αφού δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε ?
Η Χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο με καταβαράθρωση τη οικονομίας και αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, από μια κυβέρνηση ανέτοιμη και αδύναμη να αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα της Ελλάδας , τα μέλη της οποίας ασχολούνται μόνο με το να κερδίσουν χρόνο και με προσωπικές στρατηγικές πολιτική επιβίωσης. Οι εκλογές φαντάζουν ο μόνος τρόπος για ένα νέο ξεκίνημα, διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα και λύτρωση για την ίδια την κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα έχουμε περιθώρια για εκλογικές αναμετρήσεις ?
Ίσως να είναι η μοναδική λύση για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο της διακυβέρνησης και την συλλογική κατάθλιψη της κοινωνίας μας.
Λύση δεν μπορεί να υπάρξει με τις σημερινές διαχειριστικές λογικές, κάνοντας μόνο άκριτα ότι μας λέει η τρόικα στην οικονομία και διατηρώντας ένα γραφειοκρατικό και σε πολλές περιπτώσεις διεφθαρμένο δημόσιο τομέα.
Η Ελλάδα για να βγει από το σημερινό αδιέξοδο χρειάζεται : α) να δημιουργήσει νέο πλούτο, με γιγαντιαίες επενδύσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και μάλιστα από το εξωτερικό και β) με μια θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση, που θα ανατρέψει όλες τις αρτηριοσκληρώσεις της διοίκησης και του πολιτικού μας συστήματος.
Προσωπικά εδώ και καιρό (Αύγουστο 2009) έχω προτείνει :
Μία «θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση» που θα ήταν δυνατό να προκληθεί με ένα δημοψήφισμα που θα εισηγηθεί το Υπουργικό Συμβούλιο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εγκρίνει η Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος. Με το δημοψήφισμα αυτό θα καλείται ο Ελληνικός Λαός να εγκρίνει την εκλογή Συντακτικής Βουλής που θα συντάξει το νέο Σύνταγμα της Χώρας με συγκεκριμένα ερωτήματα για τις προτεινόμενες αλλαγές:
Ενδεικτικά αναφέρονται:
1. Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για πενταετή θητεία με καθολική ψηφοφορία από το Λαό.
2. Ασυμβίβαστο της ιδιότητας Βουλευτού και Υπουργού.
3. Καθιέρωση πάγιου εκλογικού συστήματος, διαχωρισμός των μεγάλων εκλογικών περιφερειών σε μικρότερες με μέγιστο αριθμό εκλεγομένων βουλευτών τους δέκα (10).
4. Αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής με αναβάθμιση της θέσης του Βουλευτού σε αυτήν του πραγματικού νομοθέτη (με μερική τροποποίηση του άρθρου 73 παρ.1 του Συντάγματος), καθιέρωση υποχρεωτικής ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα νομοσχέδια και τακτής ημερομηνίας και ώρας διενέργειας ψηφοφοριών.
5. Καθιέρωση ειδικής δωσιδικίας Βουλευτών και Υπουργών, με εξαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
6. Πλήρης διαφάνεια των Οικονομικών των Κομμάτων με καθιέρωση τήρησης βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και εσωτερικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές όπως ισχύει στις ανώνυμες εταιρείες. Τελικός ελεγκτής των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών καθιερώνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο.
7. Εκλογή της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας από την ολομέλεια των μελών των δικαστηρίων αυτών.
8. Καθιέρωση της υποχρέωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων όπως εκδίδουν οριστική απόφαση εντός τριών μηνών από εκδόσεως προσωρινής διαταγής ή απόφασης αναστολής εκτέλεσης διοικητικής πράξεως. Άλλως η χορηγηθείσα αναστολή θα παύει να ισχύει αυτοδίκαια
9. Σαφής προσδιορισμός των σχέσεων Κράτους και Εκκλησιάς.
10. Διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
11. Ενίσχυση των θεσμών προστασίας του Περιβάλλοντος.
12. Νέος τρόπος σύνταξης Κρατικού Προϋπολογισμού και υποχρεωτική εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων του δημοσίου τομέα στα δημοσιά οικονομικά, με παράλληλη εισαγωγή διπλογραφικού συστήματος στο δημόσιο λογιστικό. Εφαρμογή από το Ελεγκτικό Συνέδριο όλων των διεθνών συμβάσεων Ανωτάτων Ελεγκτικών Συστημάτων που έχει ήδη υπογράψει.
Σε αυτά τα μεγάλα οφείλουμε να δείξουμε διάθεση συνεργασίας και συναίνεσης.
H συναίνεση στο νόμο για την παιδεία ήταν συγκυριακή ή σηματοδοτεί μια νέα φάση στις σχέσεις των δύο μεγάλων κομμάτων ?
Η ΝΔ έχει συμφωνήσει σε 47 από τα 100 νομοσχέδια της κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου. Στο νομοσχέδιο για την ανωτάτη εκπαίδευση
μακάρι να είχαμε συμφωνήσει εδω και δεκαετίες, αλλά το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση πάντα ακολουθούσε την πολιτική του λαϊκισμού. Σε κάθε περίπτωση "κάλλιο αργά παρά ποτέ".
Για παράδειγμα η κατάργηση του πανεπιστημιακού «ασύλου» και η προσέλκυση διακεκριμένων ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό, για την διοίκηση των πανεπιστημίων δεν πρόκειται να συντελέσει στην καταστροφή της Ελλάδος !!! Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα για δημόσια κατανάλωση.
Αλλά μιας και μιλούμε για συναίνεση και συνεννόηση γιατί δεν προχωρά η κυβέρνηση στο αυτονόητο δηλαδή στην επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , που ήδη οδήγησε στην παραίτηση του εκ δεξιών ευρισκόμενου του πρωθυπουργού αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης κ. Χάρη Παμπούκη. Πρόταση που συμφωνούν όλα τα πολιτικά κόμματα αλλά και όλοι οι φορείς της ναυτιλίας , τόσο οι ναυτικοί μας όσο και οι πλοιοκτήτες.
Ο υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι θυσίασε τις πολιτικές του φιλοδοξίες αναλαμβάνοντας το υπουργείο οικονομικών σ'αυτή την συγκυρία και μπορεί να μην έχει άδικο.....πώς το σχολιάζετε?
Ο ελληνικός λαός δεν χρωστά τίποτα σε κανένα Βενιζέλο και σε κανένα Κεφαλογιάννη. Εμείς είμαστε αιώνια υποχρεωμένοι για την τιμή που μας έκανε και την ευκαιρία που μας έδωσε. Οι φιλοδοξίες του κάθε ενός μας έχουν ως κοινό παρονομαστή την προσφορά στην πατρίδα. Άλλωστε αυτοί που έγραψαν ιστορία ήταν αυτοί που έδιναν μάχες στην πρώτη γραμμή και όχι βρισκόμενοι στα μετόπισθεν "διηγούμενοι τα κατορθώματα της φυλής".
Ο κ. Βενιζέλος οφείλει να αγωνίζεται αποκλειστικά και μόνο με βάση το δημόσιο συμφέρον της χώρας και όχι την δημόσια εικόνα του πολιτικού, δηλαδή την ατομική πολιτική του επιβίωση του πολιτικού.
Λάθη όπως η τοποθέτηση του υπουργού οικονομικών για "επιλεκτική χρεωκοπία" της ελληνικής οικονομίας ή η συμφωνία-γκάφα με τη Φινλανδία που έχει ανατρέψει τη συμφωνία της ΕΕ της 21ης Ιουλίου και η δήλωση του της 24/8/2011 ότι «θα επαναδιαπραγματευθεί» το μνημόνιο, που ο ίδιος πήρε πίσω το επόμενο πρωί, δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες και την αγορά.
Σας προβληματίζει ο θερμό φθινόπωρο που διαφαίνεται και ο ακόμα πιο θερμός χειμώνας?
Είναι βέβαιο ότι η εμμονή στα φορολογικά μέτρα και μόνο, των 13 φορολογικών νομοσχεδίων Παπανδρέου Τρόικας και η κατάρρευση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων Ελλήνων σε συνδυασμό με το 1.000.000 ανέργους θα δημιουργήσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή.
Δεδομένων των συνθηκών και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα τι περιθώρια θα είχε μια κυβέρνηση ΝΔ να διαχειριστεί διαφορετικά τα πράγματα?
Έχουμε παρουσιάσει και αναλύσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία όλων των παραγωγικών τάξεων θα ατυχούμε.
Αν η ΝΔ σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση είναι πρώτο κόμμα αλλά όχι με ποσοστό που επιτρέπει σχηματισμό κυβέρνησης ,θα συμφωνούσατε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή θα υποστηρίζατε την θέση για νέα εκλογική αναμέτρηση?
Η Ελλάδα είναι σε αδιέξοδο. Στη Δημοκρατία τα αδιέξοδα λύνονται με εκλογές .Η ΝΔ θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση
Οι αγορές ποντάρουν στην ελληνική χρεοκοπία και στην Ελλάδα κυβέρνηση και αντιπολίτευση ασχολούνται με τα ταξί και το πανεπιστημιακό άσυλο .Μήπως τελικά είμαστε εξόχως μοιραίοι ?
Τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα ταξί και το άσυλο. Η κυβέρνηση ασχολείται με το να καθυστερήσει την κατάρρευση της. Η Νέα Δημοκρατία ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διάσωση της οικονομίας και την αποκατάσταση του κοινωνικού ιστού με τη διασφάλιση των μισθών και συντάξεων των μικρομεσαίων Ελλήνων και την έναρξη της αναπτυξιακής διαδικασίας που θα εξασφαλίσει θέση εργασίας στους Έλληνες
Μετά τους Ιταλούς και οι Γάλλοι επιχειρηματίες ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να φορολογηθούν για να σωθούν οι χώρες τους .Οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι τόσο φτωχοί που ζητούν και ...κρατική ενίσχυση?
Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα βοηθήσουν αν κληθούν σε πανεθνικό συναγερμό από μια σοβαρή υπεύθυνη και αξιόπιστη κυβέρνηση.
Είναι γνωστό πάντως ότι τεράστια κεφάλαια δεν επενδύθηκαν ποτέ αλλά αντίθετα κατατέθηκαν σε ξένες τράπεζες...
Επί δυο χρόνια περιμένουμε τους «ράμπο» των κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου να βρουν και να φορολογήσουν τις καταθέσεις αυτές. Ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα του ΠΑΣΟΚ για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου