Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Να μην αποκλειστεί η Κρήτη από τα ΟΠΑΑΧ" ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογλου..


Παρέμβαση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης    ο έκανε Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά  να αποκατασταθεί η αδικία που προκαλεί η απόφαση του Ειδικού Γραμματέα 7800/20-07-2001 με την οποία δίνεται προτεραιότητα σε ορισμένες περιοχές που προσδιορίζονται με το είδος της καλλιέργειας (π.χ. βαμβακοπαραγωγικές), αλλά και περιοχές πυρόπληκτες, πλυμμηρόπληκτες κλπ. εξαιρώντας από τα ΟΠΑΑΧ αυτές που δεν έχουν λάβει ΦΕΚ μεταξύ αυτών και η Κρήτη.
 το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


   «Το περιεχόμενο της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προκάλεσε την αντίδραση  των φορέων τοπικής ανάπτυξης όλης της Κρήτης.
     Με την απόφαση του Ειδικού Γραμματέα 7800/20-07-2001 δίνεται προτεραιότητα σε ορισμένες περιοχές που προσδιορίζονται με το είδος της καλλιέργειας (π.χ. βαμβακοπαραγωγικές), αλλά και περιοχές πυρόπληκτες, πλυμμηρόπληκτες κλπ. εξαιρώντας αυτές που δεν έχουν λάβει ΦΕΚ.
     Χωρίς να παραγνωρίζονται οι ανάγκες των περιοχών αυτών, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις της Πολιτείας και ιδιαίτερα άλλων υπουργείων, π.χ. Δρόμοι με άσφαλτο για πυρόπληκτες περιοχές, ενώ την ίδια ώρα εξαιρεί το αγροτικό οδικό δίκτυο ακόμη και των ορεινών περιοχών.
     Επειδή το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των αγροτών και να έχει ως κατεύθυνση την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης
    
                
Ερωτάστε κ. Υπουργέ

1)     Αν προτίθεστε να αποσύρετε τη συγκεκριμένη πρόσκληση;
2)     Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου το πρόγραμμα να συμβάλλει στην αγροτική οικονομία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου