Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Με χιλιάδες κενά θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση..


Είκοσι χιλιάδες υπολογίζεται πως θα είναι τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Αυτήν την εκτίμηση έκανε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σε χθεσινή ανακοίνωσή της. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών που ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας - μέχρι 10 Αυγούστου θα είναι περίπου 11.000 - καθώς και από τον χαμηλό αριθμό διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών (500-600).
Επιπλέον, οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι μία από τις αιτίες των κενών θα είναι και οι χαμηλές πιστώσεις φέτος για την πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου: τον περσινό Αύγουστο είχαν προβλεφθεί πιστώσεις για 15.800, τον φετινό Αύγουστο για περίπου 5.000 - 6.000.

Το υπουργείο Παιδείας και Δια βίου μάθησης, πάντως δηλώνει πως γνωρίζει ότι φέτος έχει να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από πλευράς κενών και ελλείψεων εκπαιδευτικών. Και γι' αυτό οι επιτελείς του επεξεργάζονται αυτές τις ημέρες σχέδια και σενάρια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=5396:with-thousands-of-blank-will-start-the-new-school-year-in-primary-education

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου