Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Με φανερή, ονομαστική ψηφοφορία, αναλαμβάνουν οι 300 τις ευθύνες τους...



Με τη Βουλή περικυκλωμένη από Αγανακτισμένους το βράδυ, οι βουλευτές όλων των κομμάτων καλούνται να ψηφίσουν σε φανερή ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μια ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα και δεν αποκλείονται εκπλήξεις από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως ικανές να στερήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.


Και αυτό, διότι μετά την ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πριν ένα χρόνο κατά τη συζήτηση για το Μνημόνιο, ο αριθμός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ανέρχεται σε 156, ενώ για την ψήφο εμπιστοσύνης απαιτούνται 151.

Το ενδιαφέρον κατά την τρίτη ημέρα συζήτησης, επικεντρώνεται στις ομιλίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και το προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά, υπό το πρίσμα των αφόρητων πιέσεων που άσκησαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για «εθνική συμφωνία» που πρέπει να αποτυπωθεί και στη σημερινή ψηφοφορία.

Επίσης, στην ολομέλεια της Βουλής, θα μιλήσει και ο  υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει τους βουλευτές για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup αλλά και για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. 

Κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στη Βουλή, κυριάρχησε η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Ν. Σηφουνάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε  τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συγκαλύπτει, υποθάλπει και στηρίζει τραμπούκους με χυδαίες και ακραίες συμπεριφορές». «Ορισμένοι ακολουθούν άκρως επικίνδυνους δρόμους που αν δεν ανακοπούν θα οδηγήσουν σε σκοτεινούς δρόμους», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στη βουλή, ανέφερε ότι «οι Έλληνες αυτό που θέλουν να δουν, έστω και τη δωδεκάτη, στα πρόθυρα δηλαδή μιας εθνικής κατάρρευσης, είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να συνεννοηθούν και να καταρτίσουν ένα εθνικό σχέδιο για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος και ο ορίζοντας της προοπτικής». Υπογράμμισε  ότι η ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχε δώσει το στίγμα της εθνικής και πολιτικής ευθύνης και πως «πριν από λίγες ημέρες, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στην πρόταση-πρόσκληση του πρωθυπουργού αλλά πήγαν ακόμη παραπέρα, προτείνοντας ένα πλαίσιο βασικών αρχών για να οδηγηθούμε επιτέλους στην εθνική συνεννόηση και συναίνεση», αλλά «κυριάρχησαν οι κραυγές του λαϊκισμού αντί για τις φωνές της σύνεσης».


«Για επιχείρηση τρομοκρατίας του ελληνικού λαού προκειμένου να επιβληθούν και νέα σκληρότερα ταξικά και αντιλαϊκά μέτρα»,  έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ενώ «πινγκ-πονγκ ανευθυνότητας» κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. 

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για προσφυγή στις κάλπες και υπογράμμισε την ανάγκη που έχει ανάγκη ο τόπος για σύμπλευση. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι πρέπει την πολιτική να διαπνέουν χαρακτηριστικά οικουμενικότητας στην δύσκολη ειδικά αυτή συγκυρία, ώστε να κλείσει «αποφασιστικά κάθε κερκόπορτα που θα μπορούσε να οδηγήσει στη χρεοκοπία, γιατί θα έκανε την πατρίδα μας μικρότερη από κάθε άποψη».


Αίσθηση προκάλεσαν επίσης οι αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη περί κινητικότητας που διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα από ενώσεις αποστράτων και η έκκληση του να είναι πιο προσεκτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτές τις κινήσεις, πυροδότησε το κλίμα στη Βουλή.


http://www.eklogika.gr/news/5179

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου