Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

δίκαια κριτήρια για τις μετεγγραφές των παιδιών τους..ζητούν οι τρίτεκνες οικογένειες..

Δεδομένης της σημερινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, οι τρίτεκνοι γονείς,  δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη διαχείριση της οικονομικής οικογενειακής τους κατάστασης, ιδιαίτερα δε, στα έξοδα για τις σπουδές των παιδιών τους. 

Έχουν να πληρώσουν 3 ή και 4 ενοίκια, πάγια έξοδα για 3 ή 4 σπίτια, σε περίπτωση που εισαχθούν σε διαφορετικές πόλεις, να κάνουν πολλαπλά ταξίδια σε διαφορετικά μέρη, για να συναντήσουν τα παιδιά τους πράγμα που απαιτεί χρόνο και έξοδα και άλλες πολλές δυσκολίες.

Με έγγραφο που έστειλαν στους συναρμόδιους Υπουργούς  τεκμηριώνουν την αναγκαιότητα αλλαγής του συστήματος μετεγγραφών, ζητώντας από την Κυβέρνηση να εξετάσει όλο το φάσμα των προβλημάτων που δημιουργούνται τονίζοντας ότι:

1.         Να ισχύσουν κανονικά  οι μετεγγραφές των φοιτητών και τη νέα χρονιά.
2.         Οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα μετεγγραφών να ισχύσει από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014,αφού για τους μαθητές εκείνου του ακαδημαϊκού έτους θα ισχύσουν για πρώτη φορά οι αλλαγές στο σύστημα Εισαγωγικών Εξετάσεων.
3.         Θεωρούμε ότι είναι δίκαιο να γνωρίζει κάποιος εκ των προτέρων τι πρόκειται να συμβεί και όχι τώρα, λίγες μόνο μέρες πριν τις εξετάσεις, να ανακινείται τέτοιο θέμα, τη στιγμή που όταν ξεκινούσε η χρονιά οι οικογένειες είχαν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους.
4.         Να διατηρηθούν οι αντιστοιχίες σχολών όπως κατά το έτος 2010-2011.
5.         Να διατηρηθεί το άρθρο 1 παρ.1, εδάφιο α΄ Ν. 3282/2004 όσον αφορά στην εξαίρεση μας από την απαγόρευση μετεγγραφών.
6.         Οι θέσεις κάθε ειδικής κατηγορίας ανά Σχολή-Τμήμα ή Πανεπιστήμιο να είναι γνωστές πριν από τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.
7.         Το φοιτητικό επίδομα να δίνεται στις τρίτεκνες οικογένειες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
8.         Αν δεν εγκριθεί κάποια μετεγγραφή στον τόπο καταγωγής, να φιλοξενούνται στη Φοιτητική Εστία, ισότιμα με τους πολύτεκνους οι φοιτητές τρίτεκνων οικογενειών.
9.         Η σίτιση στις Φοιτητικές Λέσχες  για τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών να γίνεται χωρίς εισοδηματικά κριτήρια


     Επιπροσθέτως, μελετώντας προσεκτικά το προτεινόμενο σχέδιο ΄΄ Εξορθολογισμού ΄΄ σας κάνουμε μια σειρά από προτάσεις- παρατηρήσεις, στις οποίες παρακαλούμε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

•           Οι τρίτεκνοι να έχουν τα ίδια ποσοστά με τους πολύτεκνους
•           Να γίνει σωρευτική χρήση των κατηγοριών –όχι υπαλλακτική, όσον αφορά στη θέσπιση ειδικού αριθμού εισακτέων πέραν του κανονικού αριθμού.
•           Να μην έχουμε διαφοροποίηση στα προτεινόμενα εισοδηματικά κριτήρια αφού είναι Αντισυνταγματικό. Είναι δυνατόν το ανώτατο όριο εισοδήματος, όπως αναφέρεται (σελ 5), να αφορά μόνο Αττική και Θεσσαλονίκη;
•           Να χρηματοδοτούνται οι σχολές για εισδοχή φοιτητών ειδικών κατηγοριών, ανάλογα των αριθμό τους, π.χ. εάν υποθετικά θεωρήσουμε ένα ποσό 1000 ευρώ και πάρουν μετεγγραφή 30 φοιτητές η έκτακτη πάγια εισφορά θα ανέλθει στις 30000 ευρώ για τη σχολή στην οποία πήραν μετεγγραφή.
•           Οι τρίτεκνες οικογένειες να είναι ισότιμες με τις πολύτεκνες ως προς τον αριθμό εδρών –θέσεων στις σχολές ή τα τμήματα.
•           Σε καμία περίπτωση να μην ισχύσει προτεινόμενη ρύθμιση ,σύμφωνα με την οποία η κρίση θα είναι με τη γενική σειρά και στη συνέχεια θα ενεργοποιείται η ειδική κατηγορία . Είναι ουσιαστικά «ακύρωση της τριτεκνίας».
           

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου