Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

η πρώτη δόση "τακτοποίησης" των ημιυπαίθριων..εως την Πέμπτη..

Έκπτωση 10% θα έχουν όσοι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έσπευσαν να «τακτοποιήσουν» τους παράνομους ημιυπαίθριους χώρους στις κατοικίες τους, προβούν στην εφάπαξ καταβολή του αναλογούντος ποσού. 

Η προθεσμία για όλους όσοι δήλωσαν τις πολεοδομικές τους παρασπονδίες πριν από τέλος του προηγούμενου έτους, θα έχουν την ευκαιρία να πληρώσουν την πρώτη δόση του συνολικού ποσού μέχρι την Πέμπτη, 28 Απριλίου, ενώ όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις για την τακτοποίηση των συγκεκριμένων χώρων εντός του τρέχοντος έτους, θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση των οφειλών τους τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως προβλέπει η ρύθμιση (ν. 3843/10), τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους (πλην του παράβολου των 250 ή 350 ευρώ, που εισπράττεται μέσω ΔΟΥ και καταλήγει στα δημόσια ταμεία), προορίζονται για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων στις περιοχές όπου βρίσκονται οι παράνομοι χώροι. Οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν υποδειχθεί από τους δήμους, η πλειοψηφία των οποίων, όμως, έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη απάθεια, καθώς η επιλογή των χώρων γίνεται με κριτήρια που έχουν σχέση με τη σημασία τους για την κάθε περιοχή και το στάδιο της διαδικασίας απαλλοτρίωσης.

Πάντως, παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκφράζουν φόβους πως πολλοί από τους ιδιοκτήτες που ξεκίνησαν τη διαδικασία τακτοποίησης, δεν θα είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, λόγω της γενικότερης οικονομικής συγκυρίας και ζητούν να δοθεί παράταση ενός μηνός για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου