Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Οι Καναδοί επιβεβαίωσαν την ύπαρξη χρυσού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.


Η καναδέζικη εταιρεία Νorthern Lion Gold Corp ανακοίνωσε ότι τα ειδικά εργαστήριά της επιβεβαίωσαν την ύπαρξη χρυσού στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. 

Μάλιστα, προχωρούν σε παραχώρηση μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση, για να ενισχύσουν το ερευνητικό έργο για την ανόρυξη χρυσού.
«Φλέβα» χρυσού «χτύπησαν» οι Καναδοί στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Κακοπετριά, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, τα ειδικά εργαστήρια της «Νorthern Lion Gold Corp» κατέγραψαν από 4,5 μέχρι και 6,1 γραμμάρια καθαρού χρυσού ανά τόνο πετρωμάτων. Τα ευρήματά τους τα ανακοίνωσαν, την προπερασμένη βδομάδα, στα Χρηματιστήρια του Καναδά και της Φρανκφούρτης ενώ την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε παραχώρηση μετοχών με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης (private placement) $2.500.000 για να ενισχύσουν το ερευνητικό πρόγραμμά τους των εξορύξεων στην Κύπρο.
Όπως ανακοινώθηκε, το ποσοστό χρυσού στα πετρώματα ποικίλλει ανάλογα με το βάθος της γεώτρησης από το οποίο λήφθηκαν τα δείγματα. Κυμαίνεται από βάθος 10 - 37 μέτρων κάτω από την επιφάνεια.
Η Νorthern αναμένει επίσης τα αποτελέσματα για την περιεκτικότητα των δειγμάτων σε ασήμι και άλλα μέταλλα.
Ικανοποίηση για τα πρώτα ευρήματα
Ο πρόεδρος της «Νorthern Lion Gold Corp» Τζον Λάντο παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι οι πρώτες αξιολογήσεις για την περιεκτικότητα σε χρυσό, αποδεικνύουν «το χρυσό δυναμικό της Κύπρου» και δικαιώνουν τους τεχνικούς και τους συμβούλους τους που πίστευαν ότι υπάρχει χρυσός στο νησί. Οι Καναδοί κάνουν αναφορά σε ιστορικά δεδομένα με τα οποία διαφαίνεται ότι υπάρχει χρυσός 6 γραμμαρίων ανά τόνο και ασήμι με 67 γραμμάρια ανά τόνο. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή Αγίου Νικολάου στην Κακοπετριά πραγματοποιούνται εργασίες για εξόρυξη μεταλλευμάτων από τη δεκαετία του 1950 από την Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία.
Τα δείγματα λήφθηκαν με γεωτρήσεις από τη «Νorthern Lion Gold Corp» το τέλος του περασμένου χρόνου και επιβεβαιώνουν τα ιστορικά δεδομένα για ύπαρξη χρυσού στην περιοχή.
Μέχρι στιγμής στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, η καναδική εταιρεία έχει διενεργήσει επτά γεωτρήσεις, συνολικού βάθους 505 μέτρων και στα χέρια τους έχουν και άλλα δείγματα για επεξεργασία.

Το γεωτρύπανο στις Αγγλισίδες
Η καναδική εταιρεία είχε ανακοινώσει προς το τέλος του περασμένου χρόνου σε διεθνή χρηματιστήρια των ΗΠΑ και του Καναδά, ότι εξασφάλισε άδεια με αριθμό «EA4410» από το τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες και στην περιοχή των Αγγλισίδων.
Η άδεια αυτή είναι η 19η που εξασφαλίζει η Εταιρεία για δειγματοληπτικές γεωτρήσεις και έρευνες στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι 19 συνολικά άδειες για έρευνες που εξασφάλισε η «Northern Lion» αφορούν μια έκταση περίπου 56 τετραγωνικών χμ. γης. Η Εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι μετά από προκαταρκτική άδεια από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν συγκεντρωθεί δείγματα από πετρώματα από την περιοχή των Αγγλισίδων. Στόχος των προκαταρκτικών ερευνών είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε χρυσό, σύμφωνα και με τις ενδείξεις των δειγμάτων.
Σύμφωνα με τους Καναδούς, στην ίδια περιοχή είχαν γίνει γεωτρήσεις το 1970 από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και το 1977 από άλλη εταιρεία. Τα αποτελέσματά τους έδωσαν ελπίδες για εντοπισμό χαλκού και χρυσού, που έφταναν τα 4,4 γραμμάρια ανά τόνο.
Στο παρόν στάδιο, γίνεται δειγματοληψία από την επιφάνεια του εδάφους. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μια περιοχή με ακτίνα 750 μέτρων, εκεί όπου έχουν διαπιστωθεί προκαταρκτικά περιεκτικότητες των 8,3 γραμμαρίων χρυσού ανά τόνο πετρωμάτων και 42,6 γραμμαρίων αργύρου. Οι έρευνες επεκτείνονται και ανατολικά του χωριού, σε περιοχή για την οποία δεν υπάρχουν ιστορικά δεδομένα για ανάλογη έρευνα.
Η ερευνητική δραστηριότητα, για εντοπισμό χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων, πραγματοποιείται με θετικές προοπτικές και σε περιοχές των επαρχιών Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, σε μια έκταση που ξεπερνά τα 140 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Αυτήν τη στιγμή διεξάγονται έρευνες:
· Στην περιοχή της Σκουριώτισσας από την εταιρεία Hellenic Copper Mines.
· Στις περιοχές Μιτσερού, Αγροκηπιάς, Κλήρου και Πολιτικού από την εταιρεία Easter Mediterranean Resources.
· Στην περιοχή των Κελλιών από την εταιρεία Kimon Enterprises.
· Στις περιοχές Κλήρου, Πολιτικού, Καμπιών, Καπέδων, Αναλιόντα, Μαθιάτη, Σιας, Λευκωσίας, Ασπρογιάς, Λυσού, Κινούσας και Πόλης της Πάφου από την εταιρεία Katla Exploration (Northern Lion Gold Corp.). 
· Στην περιοχή Καπέδων, Βρετσιών της Πάφου και Λουβαρά και Πραστειού Κελλακίου της Λεμεσού από την Treasure Development.
Έρευνες για συγκέντρωση στοιχείων
Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, η έρευνα αποτελεί την πρωταρχική και μιαν από τις σημαντικότερες δραστηριότητες για την επιτυχή εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Κύπρου. Η ερευνητική δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στον εντοπισμό κοιτασμάτων μεταλλευμάτων, ορυκτών και λατομικών υλικών αλλά επεκτείνεται, και πρέπει να επεκτείνεται, ώστε να συγκεντρώνονται εκείνα τα στοιχεία με τα οποία:
· θα υπολογιστούν τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία του κοιτάσματος (αποθέματα) που τυχόν εντοπίστηκε
· θα σχεδιαστεί η εκμετάλλευση του κοιτάσματος και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος
· θα σχεδιαστεί η μέθοδος επεξεργασίας του μεταλλεύματος, του ορυκτού ή του λατομικού υλικού ώστε τα προϊόντα να ανταποκρίνονται σε τυχόν απαιτούμενες προδιαγραφές αλλά και να επιτυγχάνονται, υπό τις εκάστοτε περιστάσεις, οι καλύτερες τιμές πώλησής τους.
· Όλα τα πιο πάνω παρέχουν τη δυνατότητα της σύνταξης της απαραίτητης τεχνοοικονομικής μελέτης που σε συνδυασμό με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, θα καταδείξουν κατά πόσον το κοίτασμα που εντοπίστηκε μπορεί να τύχει βιώσιμης εκμετάλλευσης.
· Όσον αφορά στην ερευνητική δραστηριότητα που υπάρχει σήμερα στην Κύπρο, επιδεικνύεται σχετικά έντονο ενδιαφέρον για χρυσό και χαλκό. Βρίσκονται σε ισχύ γύρω στις 30 ερευνητικές άδειες για μεταλλεύματα και εξετάζονται ακόμη αρκετές αιτήσεις. Όσον αφορά στις έρευνες για λατομικά υλικά βρίσκονται σε ισχύ περίπου 40 ερευνητικές άδειες για διάφορα υλικά και υπάρχει ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες για διερεύνηση του γύψου.
http://www.dailynews24.gr

1 σχόλιο :