Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

EKTAKTO:Πυρκαγιά ξέσπασε στον αντιδραστήρα 4 του Φουκουσίμα


(00:00) Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, την επομένη της έκρηξης που προκάλεσε φωτιά και κατέστρεψε τη στέγη του κτηρίου, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

(23:30) Το αμερικανικό ινστιτούτο ασφάλειας, ανακοίνωσε σήμερα πως συμφωνεί με την αρχή προστασίας της Γαλλίας, ότι δηλαδή το ατύχημα στη Φουκουσίμα μπορεί να αξιολογηθεί ως επιπέδου 6, από κλίμακα από 1-7.Παράλληλα, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο BBC το ISIS προειδοποιεί ότι μπορεί να αγγίξει και το επίπεδο 7.

(22:32) Οι ιαπωνικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο να αφαιρέσουν τα πλαίσια από τους αντιδραστήρες 5 και 6 του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα 1 προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση υδρογόνου, ανακοίνωσε απόψε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) από τη Βιένη.

Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ, η συσσώρευση υδρογόνου ήταν που οδήγησε στις εκρήξεις στις μονάδες 1, 2 και 3 του εργοστασίου.

(21:45) Ο Νικολά Σαρκοζί, αργά το απόγευμα, δήλωσε πως οι εξελίξεις είναι δραματικές στην Ιαπωνία αλλά και πως τα γεγονότα δεν πρέπει να υποβαθμίζονται, αφήνοντας υπονοούμενα πως υφίσταται απόκρυψη στοιχείων εκ μέρους των αρμόδιων και επίσημων φορέων της Ιαπωνίας.

(21:27) Ξένες εταιρείες σχεδιάζουν να απομακρύνουν το προσωπικό τους από το Τόκιο και περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας. Η "έξοδος" αυτή έχει ήδη αρχίσει για πολλές εταιρείες και αφορά όχι μόνο τους ξένους αλλά και τους Ιάπωνες υπαλλήλους. Άλλες εξακολουθούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασης ενώ ορισμένες ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι προτιμούν να παραμείνουν στη χώρα, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται για την ασφάλειά τους.


(20:06) «Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη», αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), συνοψίζοντας τις διαθέσιμες πληροφορίες που προέρχονται από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, σχετικά με την κατάσταση των πυρηνικών σταθμών στην Ιαπωνία όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

(19:57) Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας της Ρωσίας προειδοποίησε σήμερα ότι και οι έξι αντιδραστήρες του πληγωμένου από το σεισμό πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα στην Ιαπωνία μπορεί να λιώσουν αν οι αρχές δεν καταφέρουν να κρυώσουν τις ράβδους πυρηνικού καυσίμου.

Ο Σεργκέι Κιριένκο, ο οποίος έχει υπό την επιστασία του τις περισσότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είπε στον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι το χειρότερο σενάριο της κρίσης προβλέπει την τήξη και των έξι αντιδραστήρων.

(19:06) Τη συνδρομή του αμερικανικού και του ιαπωνικού στρατού θα ζητήσουν οι υπεύθυνοι προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία στους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα.

(17:46) Η έκρηξη που σημειώθηκε χθες Δευτέρα (τοπική ώρα) στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να προκάλεσε βλάβη στο κύριο κέλυφος της μονάδας ενός αντιδραστήρα του σταθμού, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Η ΙΑΕΑ προσέθεσε ότι η έκρηξη στον αντιδραστήρα αριθμός 2 του σταθμού Φουκουσίμα Νταϊίτσι "μπορεί να επηρέασε την ακεραιότητα του κύριου κελύφους του".Η ΙΑΕΑ σημείωσε παράλληλα ότι το κύριο κέλυφος των αντιδραστήρων 1 και 3 φαίνεται ανέπαφο παρά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εκεί.

Η Tokyo Electric Power Co (Tepco) μπορεί να ρίξει το νερό με ελικόπτερο στο κτίριο που στεγάζει τον αντιδραστήρα αριθμός 4 του πυρηνικού αυτού σταθμού, διευκρίνισε αξιωματούχος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα προκλήθηκαν δύο οπές στο τείχος του εξωτερικού περιβλήματος του αντιδραστήρα, εκθέτοντας στην ατμόσφαιρα τη δεξαμενή εξαντλημένου πυρηνικού καυσίμου.


(15:56) Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα νοτιοδυτικά του Τόκιο, ο οποίος έγινε αισθητός στην ιαπωνική πρωτεύουσα, όπου σείστηκαν κτίρια.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη νομαρχία Σιζουόκα, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Τόκιο και κοντά στο όρος Φούτζι, ζώνη στην οποία έγιναν περισσότερο αισθητές οι δονήσεις από το σεισμό, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, διευκρίνισε.

(14:56) Διαφωνεί η Ιαπωνία με τους Γάλλους: Η ιαπωνική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας δεν αύξησε στο επίπεδο 6 της 7βάθμιας διεθνούς κλίμακας την κατάταξη του δυστυχήματος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, όπως έκανε η γαλλική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας.

(14:33) Η επιτροπή πυρηνικής ασφάλειας της Γαλλίας λέει ότι κατηγοριοποιεί το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα ως «επιπέδου 6». Το μέγιστο επίπεδο είναι το 7 και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά στην ιστορία, στο Τσερνόμπιλ το 1986

(14:26) Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa λέει ότι αναπροσαρμόζει όλες τις πτήσεις της με προορισμό το Τόκιο και τώρα τα αεροπλάνα της θα προσγειώνονται σε άλλες πόλεις της χώρας, τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

(14:11) Η ΙΑΕΑ είπε ότι διενήργησε εξετάσεις για το επίπεδο ραδιενέργειας σε 150 ανθρώπους και βρήκε στους 23 από αυτούς να είναι αυξημένο τόσο, ώστε να χρειάζεται να υποβληθούν σε διαδικασία απολύμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου