Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Διαβεβαιώστε τα παιδιά σας ότι δεν κινδυνεύουν!

Διαβεβαιώστε τα παιδιά σας ότι δεν κινδυνεύουν!Αναρωτιέστε πώς να εξηγήσετε στα παιδιά σας τι συμβαίνει, όταν γίνεται ένας σεισμός, ένα τσουνάμι, μία φωτιά ή ένας τυφώνας; Σας παραθέτουμε μερικές απλές συμβουλές για το πώς θα μιλήσετε στο παιδί σας, σύμφωνα με τον Δρ Πολ Kόλεμαν, συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να το πείτε στο παιδί σας, όταν τα κακά πράγματα συμβαίνουν» (How to Say It to Your Child When Bad Things Happen)

- Τα παιδιά που είναι μικρότερα των 7 ετών δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

- Διαβεβαιώστε τα παιδιά ότι είναι ασφαλή και ότι δεν θα συμβεί σε αυτά κάτι κακό. Να είστε πολύ κατηγορηματικοί σε αυτό και ας ξέρετε ότι είναι ψέματα!

- Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται, αν υπάρχουν πιθανότητες να βιώσουν κάτι παρόμοιο, αντίθετα επηρεάζονται πολύ, όταν δεν νιώθουν ασφαλή.

- Ρωτήστε τα γιατί θέλουν να μάθουν. Είναι πιθανό να είναι μόνο περιέργεια, ωστόσο, αν φοβούνται, πρέπει να τους το εκμαιεύσετε και να μην αφήσετε την φαντασία τους να οργιάζει.

- Δικαιολογήστε τα ό,τι και αν νιώθουν. Μην τους πείτε δηλαδή: "βρε χαζό, μη φοβάσαι!". Δεν πρέπει να επικρίνετε ποτέ το παιδί σας, οταν εκείνο φοβάται.

- Μέσα από τη συζήτησή σας, εμφυτεύστε του την αξία της δωρεάς! Πείτε του ότι και εσείς μπορείτε να κάνετε κάτι, για να νιώσουν καλύτερα όσοι έχουν πληγεί.
Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου