Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νέες συλλήψεις στη Μεσαρά για ρύπανση με κατσίγαρο από τρία ελαιουργεία σε Σκούρβουλα και Αγίους Δέκα..

Ακόμη δύο ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων συνελήφθησαν χθες το πρωί στη Μεσαρά και αναμένεται να δικαστούν σήμερα στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Επίσης, τρεις ακόμη αναζητούνται, καθώς συντάχθηκε δικογραφία σε βάρος τους με την ίδια κατηγορία.

Στη δεύτερη επίσκεψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, Νίκου Μαρκάκη, στη Μεσαρά, με ελεγκτές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι αρκετά ελαιοτριβεία συνεχίζουν να ρυπαίνουν την περιοχή.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από την αναμενόμενη και έδωσε εντολή να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι για να εκλείψει το φαινόμενο. Ωστόσο, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι από την περασμένη Τετάρτη που έγινε η πρώτη επιχείρηση εντοπισμού εστιών ρύπανσης μέχρι και χθες, αρκετοί ελαιουργοί είχαν απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν για τους περιβαλλοντικούς όρους και για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων από τα εργοστάσιά τους. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί για τις 9 Μαρτίου η δίκη των δύο ελαιουργών που είχαν συλληφθεί στις 23 Φεβρουαρίου για ρύπανση στην περιοχή του φράγματος Φανερωμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου