Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ηράκλειο : Το ΣΔΟΕ ''έκλεισε'' δύο μπαρ που δεν έκοβαν αποδείξεις

Άντρες του ΣΔΟΕ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν σε νυχτερινά καταστήματα του Ηρακλείου διαπίστωσαν φορολογικές παραβάσεις και έβαλαν 48ωρο λουκέτο σε δύο από αυτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έλεγξαν έξι επιχειρήσεις διασκέδασης και διαπίστωσαν πως ''γράφουν'' στα παλιά τους τα παπούτσια τον μισό φορολογικό κώδικα και έτσι καταλόγισαν συνολικά 51 παραβάσεις.

''Λουκέτο'' για 48 ώρες επιβλήθηκε στις εξής επιχειρήσεις:

- Μ. Τρουλινου Μ. Βασιλάκης ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bar Palazzo Bar- Restaurant», Επιμενίδου και Κοτζιά, Ηράκλειο.
- Γ. Πολυχρονάκης & ΣΙΑ ΟΕ, με διακριτικό τίτλο «Bigfish», Αρχ. Μακάριου & Σοφ. Βενιζέλου 17, Ηράκλειο.

πηγη faretra.gr

1 σχόλιο :

  1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥ BIG FISH ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΔΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΣΗ.


    Για το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος μας έχουμε να παραθέσουμε τα εξής:

    Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που διενήργησε τον υποτιθέμενο έλεγχο στο κατάστημά μας παραβίασε διατάξεις του Συντάγματος και σωρεία ποινικών νόμων.
    Συγκεκριμένα, αρνήθηκαν να μας επιδείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες καθώς και να μας γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους.

    Εξ υπαρχής, δήλωσαν ότι πρόθεσή τους ήταν να σφραγίσουν το κατάστημά μας. Προσήλθαν στην επιχείρησή μας γύρω στις 4 π.μ και μέχρι εκείνη την ώρα είχαμε εκδώσει αποδείξεις ύψους 5.900 ευρω.
    Υπήρχαν αποδείξεις για όλα τα ποτά, σε όλα τα τραπέζια του καταστήματος καθώς επίσης και σε όλες τις θέσεις που υπήρχαν θαμώνες στα ΒΑR.

    Όταν άρχισαν να ζητούν συγκεκριμένες αποδείξεις για συγκεκριμένα τραπέζια ο εκ των συνεταίρων μας Στέφανος Σαμαριτάκης τους προσκόμιζε τις σχετικές αποδείξεις μία προς μία.
    Μετά από αρκετή ώρα και αφού δε μπορούσαν να βρούν κάτι το μεμπτό, ένας από το κλιμάκιο προσήλθε και δήλωσε πως διαπίστωσε ότι δεν έχουν εκδωθεί 12 αποδείξεις. Όταν ο υπεύθυνος του καταστήματος ζήτησε να συγκεκριμενοποιηθεί το από που προέρχονται οι μη εκδοθείσες αποδείξεις, δεν έλαβε καμία απάντηση. Το μόνο που δήλωσαν ήταν ότι εφόσον οι μη εκδοθείσες αποδείξεις υπερβαίνουν τις 10 το κατάστημα θα σφραγιστεί.

    Σημειωτέον, ότι η συμπεριφορά των συγκεκριμένων υπαλλήλων ήταν απαράδεκτη, μεθοδευμένη και προκλητική.
    Εμείς, από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να τους εξηγήσουμε το λογικό, ήτοι ότι δεν ήταν δυνατόν να έχουμε εκδώσει μέχρι εκείνη την ώρα αποδείξεις ύψους 5.900 ευρω και να προσπαθήσουμε να αποκρύψουμε εισπράξεις συνολικού ύψους 96 ευρω.

    Τονιστέο, ότι η επιχείρησή μας τον προηγούμενο μήνα απέδωσε στην αρμόδια ΔΟΥ, ΦΠΑ ύψους 8.500 ευρω. Το έτος 2010 η ίδια επιχείρηση έχει αποδώσει ΦΠΑ συνολικού ποσού 90.000 ευρω κι έχει
    εκδώσει αποδείξεις ύψους 900.000 ευρω.

    Δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι πέρα από το γεγονός ότι όλοι οι συνέταιροι έχουμε εμπεδωμένη φορολογική συνείδηση και δεν έχουμε ούτε βούληση ούτε διάθεση να αποκρύψουμε ούτε ένα ευρώ.
    ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι παραβιάστηκαν κατάφωρα βασικά Συνταγματικά μας δικαιώματα και διασυρθήκαμε στο Πανελλήνιο χωρίς να έχουμε διαπράξει καμία παράβαση.

    ΕΠΕΙΔΗ έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτη κυρίως ηθική βλάβη.

    Για τους λόγους αυτούς υποβάλλαμε σήμερα το πρωί μήνυση εναντίον του κλιμακίου του ΣΔΟΕ για εξύβριση, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

    ΕΠΕΙΔΗ νιώσαμε στο πετσί μας την κατάλυση του κράτους δικαίου και την παραβίαση ιδιαίτερα της συνταγματικής αρχής της προηγούμενης ακροάσεως.

    ΕΠΕΙΔΗ δεν σκοπεύουμε να υποκύψουμε και να αποδεχτούμε το έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος μας.

    ΕΠΕΙΔΗ είμαστε ευσυνείδητοι και νομοταγείς επιχειρηματίες και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

    ΕΠΕΙΔΗ προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα δικαιωθούμε.

    Η εταιρεία "Γ.ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε" που εκπροσωπείται από τους εταίρους

    Ελευθέριο Τσικνάκη, Μαρίνο Σαμαριτάκη, Γεώργιο Πολυχρονάκη, Ιωάννη Γρινιεζάκη και Στέφανο Σαμαριτάκη.
    ­­­

    ΑπάντησηΔιαγραφή