Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ελπίζουν σε σημαντικές εισπράξεις στο Δήμο..από τον έλεγχο των τετραγωνικών στα ακίνητα

Την έξοδο «ράμπο» της Οικονομικής Υπηρεσίας σε ολόκληρη την διοικητική επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου με στόχο τον έλεγχο της κοστολόγησης του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας προανήγγειλε ο δήμαρχος Ηρακλείου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως είπε, υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι δηλώνουν μικρότερο αριθμό τετραγωνικών μέτρων στα ακίνητα τους σε σχέση με τα πραγματικά. “Η απόκλιση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουν χαμηλότερα τέλη από αυτά που θα έπρεπε”, τόνισε χθες ο κ.Κουράκης ο οποίος υποστήριξε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων και θα πρέπει να τελειώσει.

Όσοι εντοπιστούν να πληρώνουν λιγότερα χρήματα στο τέλος ακίνητης περιουσίας επειδή δηλώνουν ψευδή αριθμό τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες τους θα τους χρεωθεί το ποσό που πραγματικά τους αντιστοιχεί μέσα από τις νέες επιμετρήσεις, που θα κάνει ο δήμος. Παράλληλα όμως θα πληρώσουν και αναδρομικά σε βάθος μιας πενταετίας τα χρήματα που κέρδισαν δηλώνοντας ψευδή στοιχεία σε σχέση με τα όρια των ιδιοκτησιών τους.
Από τη διασταύρωση των στοιχείων αυτών ο δήμος αναμένεται να εισπράξει ένα σημαντικό αριθμό χρημάτων για να ενισχύσει το δημοτικό ταμείο σε μια περίοδο που η κυβέρνηση περικόπτει δραστικά τους πόρους της Αυτοδιοίκησης.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου