Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ηχηρό µήνυµα στον Ερντογάν από 50.000 Τουρκοκυπρίους ..

Ηχηρό µήνυµα προς την Αγκυρα και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν έστειλαν χθες οι Τουρκοκύπριοι διοργανώνοντας το πιο µαζικό συλλαλητήριο στην ιστορία τους – µεγαλύτερο ακόµα και από εκείνα του 2004. 

Κεντρικό µήνυµα του συλλαλητηρίου, το οποίο οργανώθηκε ως απάντηση στις απαξιωτικές δηλώσεις του Ερντογάν, ήταν ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι εδώ και κοινωνικά υπάρχουν». Περίπου50.000 Τουρκοκύπριοι, σύµφωνα µε µετριοπαθείς υπολογισµούς, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ινονού στην κατεχόµενη Λευκωσία, ανταποκρινόµενοι στο κάλεσµα 30 και πλέον συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων. Η αποδοκιµασία της οικονοµικής πολιτικής της Άγκυρας για το ψευδοκράτος αλλά κυρίως το πολιτικό µήνυµα ήταν κάτι περισσότερο από σαφή. 

Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε καταδικάσει την ύπαρξη σηµαιών της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας στο προηγούµενο συλλαλητήριο. Χθες υπήρχαν πάρα πολλές και οι αστυνοµικοί του ψευδοκράτους έσπευσαν να συγκρουστούν µε όσους τις κρατούσαν και να τις κατασχέσουν. Ο τούρκος πρωθυπουργός είχε ζητήσει να µην υπάρχουν συνθήµατα εναντίον της Τουρκίας. Τα περισσότερα ήταν εναντίον της Τουρκίας, του ίδιου του κ. Ερντογάν και του κόµµατός του. 
Ενα πανό είχε την φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν µε τη φράση «Εσύ ποιος είσαι;» και ακριβώς από κάτω τη φωτογραφία του Τζεµίλ Τσιτσέκ, τούρκου υπουργού,αρµόδιου για την Κύπρο, µε τη φράση«Hade Barra» που οι Τουρκοκύπριοι χρησιµοποιούν και σηµαίνει «Στ’ ανάθεµα». Αλλα πανό έγραφαν «Αγκυρα, πάρε τα χέρια σου από πάνω µας», «Εµείς είµαστε Τουρκοκύπριοι, εσύ ποιος είσαι;», που απευθυνόταν στον τούρκο πρωθυπουργό, «ΑΚΡ, πάρε τα χέρια σου από πάνω µας», «Λύση, ειρήνη, αµέσως τώρα», «Οχι στη διοίκηση µε οδηγίες», «Αυτή η χώρα είναι δική µας, εµείς θα τη διοικήσουµε».
Οι Τουρκοκύπριοι προσήλθαν στοσυλλαλητήριο µε σφυρίχτρες και βουβουζέλες. Κάθε φοράπου ο οµιλητής από την κεντρική εξέδρα αναφερόταν στον τούρκο πρωθυπουργό, το πλήθος χειροκροτούσε και σφύριζε: «Μας ακούτε τώρα, κ.Ερντογάν;», διερωτήθηκε εν µέσω εκκωφαντικού ήχου από τις σφυρίχτρες και τις βουβουζέλες.
Η παρουσία αστυνοµικών ήταν σαφώς πιο έντονη από την προηγούµενη φορά. Το µόνο επεισόδιο που σηµειώθηκε ήταν όταν αστυνοµικοί µπροστά από το «προεδρικό» ζήτησαν από τα µέλη της Κίνησης Γιασεµί να τους δώσουν τα πανό µε τις σηµαίες της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας και τους εµπόδισαν ναµεταφέρουν δύο γαϊδούρια που είχαν µαζί τους στον χώρο του συλλαλητηρίου. «όχι στην εξαφανισή μας». Από νωρίς τα µέλη της Κίνησης Γιασεµί και οι εργαζόµενοι στηνεφηµερίδα «Αφρίκα» είχαν µαζευτεί κάτω από τοκτίριο της εφηµερίδας και κρατούσαν σηµαίες της Κυπριακής ∆ηµοκρατίαςµε συνθήµατα όπως «Και αυτή είναι σηµαία µας», «Στο Σύνταγµα της Κύπρου του 1960 υπάρχουν και δικαιώµατα και η ταυτότητά µου και το διαβατήριό µου», «Η Τουρκία πήρε τα λεφτά µας».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4620735

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου