Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ντομινικ-Στρος -Καν: Μην μάχεστε τον γιατρό !!

                           Ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ με ..τον γιατρό !!

Η μόνιμη επωδός του ΔΝΤ για θυσίες και ακόμη περισσότερες θυσίες επαναλήφθηκε από τον επικεφαλής του οργανισμού, το Γάλλο Ντομινίκ-Στρος Καν, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο κ. Στρος-Καν είχε κάτι να πει για όλους: κολάκεψε την κυβέρνηση ("γενναία"), τον ελληνικό λαό, ακόμη και τους διαδηλωτές ("αν ήμουν Έλληνας, μπορεί να ’μουν μαζί τους»", και προδιέγραψε ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα. Ωστόσο, δεν ξέφυγε ούτε ένα χιλιοστό από την εκπεφρασμένη άποψη του ΔΝΤ, ότι για να ξεφύγει η χώρα από το "λάκκο των λεόντων", θα πρέπει ο λαός της να συνεχίσει να κάνει θυσίες.
Τουλάχιστον περιέλαβε σε αυτές και τους πιο εύπορους, δηλώνοντας ότι «οι εύποροι πρέπει να αναλάβουν βάρη και όχι να υποφέρει ο καθημερινός άνθρωπος».
Βεβαίως, τον καθημερινό άνθρωπο τον ξέχασε στη συνέχεια, όταν επέμεινε - μιλώντας στη Βουλή - για συνέχιση των θυσιών και για σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα.
Ο κ. Στρος-Καν ξεκίνησε το χθεσινό μαραθώνιο επαφών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνάντηση και κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αναγκαιότητα στήριξης της κυβέρνησης από την κοινωνία και ει δυνατόν την πολιτική στήριξη από τα κόμματα, τα οποία πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι διακυβεύεται η σωτηρία της χώρας.
«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Δεν πάμε κάπου απρόσκλητοι. Ξέρουμε τους χαρακτηρισμούς για το ΔΝΤ, ξέρουμε ότι γίνονται διαδηλώσεις που μας λένε να φύγουμε, λέμε, όμως, ότι είναι καλύτερα να είμαστε εδώ, παρά να είμαστε έξω, και όσο το ταχύτερο μπορέσετε να πετάξετε με τα δικά σας φτερά τόσο το καλύτερο», είπε ο κ. Στρος-Καν, προσθέτοντας: «Μη μάχεστε το γιατρό που καμιά φορά δίνει φάρμακα που δε σας αρέσουν».
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, την οποία χαρακτήρισε «μικρό άθλο», αναγνωρίζεται όλο και ευρύτερα διεθνώς, και τόνισε ότι ενδεικτικό αυτής της αναγνώρισης είναι το "άνοιγμα" της διαδικασίας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν για τη θέση που πήρε.
«Από την πλευρά μας (σ.σ. το ΔΝΤ) είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», είπε χαρακτηριστικά για την επιμήκυνση ο κ. Στρος-Καν, χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα «τεχνικό» και προσθέτοντας ότι όλο και περισσότερο στην Ε.Ε. κατανοούν ότι υπάρχει ανάγκη η επιμήκυνση της αποπληρωμής να γίνει ταυτόχρονα από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Ερωτηθείς αν η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους θα επιφέρει και τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ο κ. Στρος-Καν ανέφερε: «Είπα μεν ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει, αλλά δεν είπα ότι τα χειρότερα θα έρθουν. Τίποτα το καινούργιο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα που συνεχίζεται κανονικά».
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ακόμη ότι ο ίδιος έχει εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τα γενναία μέτρα της κυβέρνησης, η αναγκαιότητα των οποίων «αναγνωρίστηκε μέσω εκλογών από τον ελληνικό λαό, κάτι που δε συμβαίνει συχνά».
Ο κ. Στρος-Καν εκτίμησε ότι η χώρα θα επανέλθει σε θετική τροχιά ανάπτυξης το 2012, είπε ότι μέχρι τώρα προείχε ο έλεγχος της δημοσιονομικής κατάστασης και τώρα πρέπει να προταθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα προβλήματα του δημόσιου τομέα.
«Μια χώρα, όταν έχει τέτοια προβλήματα, πρέπει να τα διαχειριστεί με σωστό τρόπο», είπε, προτρέποντας σε συνέχιση της προσπάθειας, στην οποία οι εύποροι πρέπει να αναλάβουν βάρη και «όχι να υποφέρει ο "καθημερινός" άνθρωπος».
Από τη μεριά του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τη δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και την είσοδο της χώρας σε ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και με καθεστώς φορολογικής δικαιοσύνης, μείωσης της γραφειοκρατίας, δημιουργίας των προϋποθέσεων για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, παροχής καλύτερων υπηρεσιών και λήψης πρωτοβουλιών για την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Στη Βουλή

«Θεμελιώδης για την Ελλάδα η αποκατάσταση της ανάπτυξης», είπε ο Ντομινίκ Στρος-Καν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να συνδέσει τους μισθούς με την παραγωγικότητα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της.
«Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής βρίσκεται σε καλό δρόμο σε γενικές γραμμές, αλλά η επίτευξη των στόχων του 2011 δε θα είναι εύκολη», τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ. «Το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο σε γενικές γραμμές. Τώρα, ενόψει του 2011, είναι δύσκολο ακόμη να επιτευχθούν οι στόχοι, και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δαπάνες συνεχίζονται, οι έλεγχοι είναι περιορισμένοι, διότι το σύστημα είναι τέτοιο που περιορίζει τη δυνατότητα των ελέγχων», δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών που επέκριναν τις πρακτικές του ΔΝΤ, ο κ. Στρος-Καν αναγνώρισε ότι στο παρελθόν έχουν γίνει λάθη, αλλά τα «διορθώνουμε».
Άφησε δε αιχμές ότι η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό διάσωσης θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα και όχι να περιμένει η κυβέρνηση μέχρι το Μάιο, οπότε βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο».

πηγή: εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου