Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πείτε μας κ.Καρούντζο..πού είναι τα όρια της ανευθυνότητας και της ανεπάρκειας επιτέλους ;

Έντονή ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους πολίτες της Κρήτης οι απαράδεκτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου όταν μετά από διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, οι γεννήτριες δεν λειτούργησαν, με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη Μονάδα Νεογνών να προσφέρουν με τα χέρια αναπνευστική υποστήριξη στα μωρά και τους αρρώστους που βρισκόταν στον αναπνευστήρα, ενώ σταμάτησαν  και τα χειρουργεία που βρισκόταν σε εξέλιξη για περίπου 6 λεπτά, όσο δηλαδή διήρκησε το μπλακ άουτ .
Στο νοσοκομείο μιλούν για θαύμα που το ρεύμα επανήλθε μετά από 6 λεπτά περίπου και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Επειδή ακόμη περιμένουμε από τον Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης να ορίσει ειδικό τεχνικό της ΔΕΗ για να διεξαχθεί  ΕΔΕ για το πρωτοφανές BLACK-OUT στο ΠαΓΝΗ που ουδέποτε έχει ξανασυμβεί στην ιστορία του ιδρύματος , εμείς θα ζητήσουμε από τον κ.Καρούντζο, εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στην Κρήτη να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα με ή χωρίς ΕΔΕ..


1.Έχει γίνει ο προβλεπόμενος καθημερινός έλεγχος στις γεννήτριες?

2.Έχουν υπογράψει οι τεχνικοί βάρδιας στο βιβλίο ελέγχου ότι οι γεννήτριες ήταν εντάξει?

3.Έχει θεωρήσει το βιβλίο ελέγχου ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας?

4.Οι γεννήτριες τίθενται σε λειτουργία τακτικά με προκλητή διακοπή ρεύματος για να ελεγχθεί η καλή τους λειτουργική κατάσταση και ότι ξεκινούν αυτόματα?

5.Υπάρχουν σχετικά θεωρημένα στοιχεία στο γραφείο του Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας?

6.Έχει ορίσει η Διοίκηση τον προβλεπόμενο από τον νόμο Τεχνικό Ασφαλείας ?

7.Τηρεί ο Τεχνικός Ασφαλείας τα προβλεπόμενα βιβλία ελέγχου και περιοδικής συντήρησης?

8.Ελέγχει η Διοίκηση τα βιβλία ελέγχου?

9.Υπάρχουν αναφορές του Τεχνικού Ασφαλείας προς τη Διοίκηση?

Στις γεννήτριες συνδέονται μηχανήματα υποστήριξης ζωής και φωτισμός ασφαλείας. Όμως στις αρχές του καλοκαιριού συνδέθηκε ο Αξονικός Τομογράφος στις γεννήτριες, γεγονός που δεν προβλεπόταν καθώς ο Αξονικός Τομογράφος δεν είναι μηχάνημα υποστήριξης.
Ρωτάμε λοιπόν : Υπάρχει τεχνική μελέτη που να εγκρίνει τη σύνδεση και να λέει ότι αντέχουν οι γεννήτριες το πρόσθετο φορτίο λειτουργίας και κυρίως τα ρεύματα αδρανείας που δημιουργούνται όταν σε περίπτωση διακοπής ρεύματος αναλαμβάνουν οι γεννήτριες με το νέο ΠΛΗΡΕΣ ΦΟΡΤΙΟ? Και αν ναι, έγιναν ακολούθως οι απαραίτητες αλλαγές στο δίκτυο ? (Καλωδιώσεις, ασφάλειες πίνακα γεννητριών κλπ).

Κύριε Γενικέ Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης. Πού είναι τα όρια της ανευθυνότητας και της ανεπάρκειας επιτέλους? Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα μέσα στα νοσοκομεία για να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους σωστά?

Περιμένουμε να δώσετε  στην δημοσιότητα όλα τα παραπάνω με στοιχεία. Πρωτόκολλα, θεωρημένα επίσημα βιβλία, και μελέτες με πρωτόκολλα που θα αποδεικνύουν ότι δεν έγιναν εκ των υστέρων. Και  ελπίζουμε ότι δεν θα ακούσουμε για άλλη μια φορά από κάποιους ότι …χάθηκαν οι φάκελοι όπως με την περίπτωση των προμηθειών της SIEMENS!

2 σχόλια :

  1. Γιώργος Φραγκούλης21 Νοεμβρίου 2010 στις 7:56 π.μ.

    όλα αυτά τα άκρως επικίνδυνα και ανεύθυνα οφείλονται σε ένα λόγο: στην ατιμωρησία των ανευθυνουπεύθυνων! Αν άρχιζε ο κόσμος αγωγές αποζημίωσης εναντίον αυτού του ιδρύματος και κατόπιν οι αποζημιώσεις αυτές ζητούνταν από το νοσοκομείο σε βάρος των υπεύθυνων και ακολουθούσαν και απολύσεις τους, θα δείτε σε πόση ώρα θα διορθώνονταν ΜΟΝΙΜΑ αυτές οι αθλιότητες που συμβαίνουν-ως επί το πλείστον-στο δημόσιο τομέα. Αλλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai perimenete tora apantisi se ola ayta..korakas, korakou to mati den vgazei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή