Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Γιάννης Βρούτσης: μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω με τις απολύσεις των εργαζομένων

Η Κυβέρνηση να σεβαστεί τη νομιμότητα και τη συνέχεια της Πολιτείας.

Είναι πράγματι λυπηρό, μια νομοθετική πρωτοβουλία που στοχεύει στη μείωση, στη συγχώνευση και στην κατάργηση κάποιων αντιπαραγωγικών Φορέων του Δημοσίου, να νοθεύεται από ρυθμίσεις που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.  Η συγκεκριμένη διάταξη πετά στο δρόμο, έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων της “ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.”, χωρίς σοβαρή αιτιολόγηση, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς νομικό έρεισμα υποστηρίζει στην ανακοίνωση του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη νομοθετική διάταξη που απολύει τους παραπάνω εργαζομένους και συμπληρώνει:


Όλα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση στο Σχέδιο Νόμου, είναι έωλα και αβάσιμα. Όλοι - και κυρίως η κυβέρνηση - γνωρίζουν ότι διαδικασία πρόσληψης των υπαλλήλων έγιναν με απόλυτη νομιμότητα και με ό,τι προβλέπει η νομοθεσία μας.
Την άποψη αυτή ενισχύουν έγκυρες νομικές γνωμοδοτήσεις, καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής των Ελεγκτών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που η σημερινή ηγεσία τοποθέτησε.
Όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, ότι οι προσλήψεις των υπαλλήλων αυτών δεν έγιναν την προεκλογική περίοδο, αλλά πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Όλοι γνωρίζουν, ότι η κυβέρνηση καταργεί την ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., αλλά το αντικείμενό της δεν καταργείται και ότι η ανάγκη για τη συνέχιση της υλοποίησής του παραμένει.
Επίσης, η πρόσληψη των υπαλλήλων στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., ήταν αναγκαία και μάλιστα υπήρχε δέσμευση προς τούτο προς την Ε.Ε., όπως αποδεικνύεται άλλωστε από τη σχετική αλληλογραφία.
Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, για ποιο λόγο μια ευνομούμενη πολιτεία τιμωρεί άδικα και ανεπίτρεπτα νέους ανθρώπους, όταν τα πάντα σχετικά με την πρόσληψή τους ήταν και είναι νόμιμα και διαφανή;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Πρόκειται για την παλινόρθωση της πιο σκληρής καθεστωτικής νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ. Μιας νοοτροπίας διώξεων και απολύσεων. Μιας πρακτικής που οι νεότεροι δεν την γνώρισαν και οι παλαιότεροι είχαν αρχίσει να την ξεχνούν. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο δεν απέλυσε κανέναν από αυτούς που προσέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα σεβάστηκε τη συνέχεια της Διοίκησης και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων στην εργασία.
Όχι, μόνο δεν πέταξε στο δρόμο συμβασιούχους, αλλά αντίθετα - με νόμιμη διαδικασία και κριτήρια - έδωσε σε πάρα πολλούς από αυτούς το δικαίωμα να σταθεροποιήσουν την εργασιακή τους σχέση με το Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
Καλούμε την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα την επίμαχη διάταξη, να σταματήσει τις διώξεις των εργαζομένων, να σεβαστεί τη νομιμότητα και τη συνέχεια της Πολιτείας.
Ο εξορθολογισμός των υπηρεσιών του Δημοσίου, δεν πρέπει να περνά μέσα από τη συντριβή των ονείρων μιας ολόκληρης γενιάς νέων εργαζομένων».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου