Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Μετά τη Χίο, ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης, αυτήν τη φορά στην Ικαρία. Πρόκειται για έναν 33χρονο, που έμενε στον Άμαλο, μαζί με τη φίλη του, σε ένα απομονωμένο σπίτι της περιοχής.
Τη Δευτέρα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ακόμη ένας άνθρωπος, ένας ηλικιωμένος άντρας, έχασε τη ζωή του στο χωριό Ολύμποι της Χίου, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε, παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Οι πυροσβέστες, που ενισχύθηκαν με συνεργεία από τη Μυτιλήνη, απεγκλώβισαν άλλα δέκα άτομα που είχαν παγιδευτεί σε αυτοκίνητα, ενώ έγιναν συνολικά 312 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.
Ωστόσο, η Χίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και η Ικαρία, με απόφαση του νομάρχη Σάμου, Μανώλη Κάρλα. Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα των δημάρχων Ικαρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Οι δήμαρχοι, στο έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Ακόμη, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οικίες και επιχειρήσεις. Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, το οποίο σε πολλά σημεία του είναι χωμάτινο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί περίπου 45 κλήσεις για βοήθεια. Ενα πυροσβεστικό όχημα αντιμετώπισε προβλήματα, αφού έγειρε τη στιγμή κατά την οποία πήγαινε να βοηθήσει σε περίπτωση απεγκλωβισμού μιας γυναίκας από το αυτοκίνητό της.

Με εντολή του επάρχου δεν έγιναν μεταφορές των μαθητών, ενώ από το πρωί μηχανήματα ιδιωτών, του επαρχείου και του στρατού προσπαθούν να ανοίξουν το δρόμο και να επικοινωνήσουν με τα απομακρυσμένα χωριά.
Οχήματα της Νομαρχίας μεταφέρονται από το νησί της Σάμου στην Ικαρία για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.
Αμεσα η καταγραφή των ζημιών στη Χίο
Εν τω μεταξύ, άμεσα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στη Χίο από μεικτά συνεργεία της Νομαρχίας και των δήμων του νησιού.
Όπως ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές σε οικοσκευή ή επαγγελματικό εξοπλισμό μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 22710 44212 44211 44201 44251, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στις οικίες ή στις επιχειρήσεις τους.
Στο πλαίσιο της κήρυξης του Νομού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους δήμους του νησιού συγκροτήθηκαν μεικτά συνεργεία καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών
Την ίδια ώρα, τρομαγμένοι είναι οι κάτοικοι της Ζακύνθου από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο -το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες- που χτύπησε το πρωί της Τρίτης τα χωριά Βανάτο και Σαρακηνάδο, προκαλώντας πτώσεις δέντρων, ενώ μια νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών.

Μεγάλα ήταν όμως τα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις και στην Κορινθία.

Για τέταρτη φορά μέσα σ’ ένα μήνα πλημμύρισαν σπίτια σε οικισμούς των Δήμων Βόχας και Βέλου Κορινθίαςκαι διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω των νερών η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών.
Εν τω μεταξύ, το πρωί της Τρίτης το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά απαγόρευσε τον απόπλου των δελφινιών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Πιο συγκεκριμένα, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Δεν θα εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια από τα πορθμεία της Λευκίμμης προς Ηγουμενίτσα ενώ δεν θα αποπλέουν τα πλοία από το λιμάνι της Κέρκυρας προς την Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου