Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η δήλωση του Γιάννη Πλακιωτάκη για την κρητική διατροφή

«Πολλά ερωτηματικά, αλλά και αγανάκτηση, προκαλούν οι συνεχείς αναφορές τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, όσο και της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη στην ανάγκη προώθησης από τη χώρα μας της μεσογειακής διατροφής.
Όταν το Κρητικό διατροφικό πρότυπο χαίρει διεθνούς αναγνώρισης και έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως ωφελεί την υγεία, είναι αν μη τι άλλο ακατανόητη η εμμονή να προάγει και να ενισχύει η Κυβέρνηση κάτι διαφορετικό το οποίο άλλωστε εξυπηρετεί τα συμφέροντα άλλων χωρών.
Θα περίμενε μάλιστα κανείς μετά την τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λασίθι, όπου ενημερώθηκε εκτενώς για το όλο θέμα, να χειριστεί με τρόπο επωφελές για την Ελλάδα στο εξωτερικό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρητικής διατροφής και να μην προπαγανδίζει την μεσογειακή, σαν να επρόκειτο για ελληνικό αποκλειστικά προνόμιο.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν πρέπει να χαρίζουμε σε κανένα τον πλούτο που μας χάρισε η Κρητική φύση τον οποίο με τόσο κόπο και αγώνα διατηρούν ανά τους αιώνες οι παραγωγοί του τόπου μας και προσπαθούν να προωθήσουν στις αγορές οι Κρητικές επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου