Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πλακιωτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών

Με το Δ.Σ του Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ν.Ηρακλείου συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Πλακιωτάκης .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα που τους απασχολούν και  όπως υποστήριξε η Πρόεδρος του σωματείου κ.Ελένη Χαιρέτη το τελευταίο 9μηνο ο κλάδος βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης γιατί έχει χρησιμοποιηθεί από την πολιτεία ως μοχλός πίεσης και μέσον εκβιασμού για την μείωση της φορολογίας του καπνού  χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα αφού τα προσδοκώμενα έσοδα  δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία του κράτους λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών . Οι φόροι που εισπράχτηκαν  είναι μόνο το μεροκάματο των περιπτερούχων και καπνοπωλών.


Ο κ.Πλακωτάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους του σωματείου να του δώσουν υπόμνημα μα πλήρη στοιχεία για ολόκληρη της Κρήτη και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει και ο ίδιος στην προώθηση των ζητημάτων του κλάδου τα οποία είναι λογικά με την θεσμοθέτηση κατώτερου ποσοστού 8,2% στα καπνικά προϊόντα τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο κλάδος των περιπτερούχων και καπνοπωλών να χρησιμοποιείται από την Πολιτεία ως μοχλός πίεσης και εκβιασμού για τη μείωση της φορολογίας καπνού προς εξυπηρέτηση συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών. 
 
Tέλος oι εκπρόσωποι του σωματείου ενημέρωσαν τον κ.Πλακιωτάκη ότι την ερχόμενη Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα κλείσουν όλα τα σημεία πώλησης (περίπτερα) ενώ την ίδια μέρα θα μεταβούν στην Αθήνα διαδηλώνοντας μαζί με τους συναδέφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών  ζητώντας λύση των αιτημάτων του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου