Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ξεκίνησε η παραλαβή σταφυλιών απο την ΕΑΣ Πεζών.

Ξεκίνησε η παραλαβή οινοστάφυλων το Οινοποιείο της Ένωσης Πεζών για την ποικιλία Σουλτανί και από χθές για όλες τις ποικιλίες εκτός των... παρακάτω: Syrah, Cabernet Sauvignon, Θραψαθήρι, Αθήρι, Δαφνί, Sauvignon Blanc, Βιδιανό.Για τις ποικιλίες αυτές θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από την ΕΑΣ Πεζών για την παραλαβή τους σε συγκεκριμένες μέρες.Οι τιμές που...... θα δοθούν για αυτές τις ποικιλίες θα αφορούν τα σταφύλια που θα έλθουν τις συγκεκριμένες ημέρες διαφορετικά θα πληρωθούν ως κοινά (βηλάνα - κοτσιφάλι).
Η παραλαβή οινοσταφύλων θα γίνεται από 8.30 πμ έως τις 7.30 μμ
Η παραλαβή των οινοσταφύλων θα γίνει με ποιοτικά κριτήρια ως εξής:


Κριτήρια α' ποιότητας
ΒΗΛΑΝΑ
Α) Βαθμός Μπωμέ από 11 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
Β) Προέλευση σταφυλιών η ζώνη των Πεζών
Γ) Σταφύλια υγιή, χωρίς σαπίλα και ασθένειες
Δ) Μεταφορά με κιβώτια
Ε) Τρυγητός ημέρας
ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ
Α) Βαθμός Μπωμέ 12,3 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
Β) Προέλευση σταφυλιών η ζώνη των Πεζών
Γ) Σταφύλια υγιή, χωρίς σαπίλα και ασθένειες
Δ) Μεταφορά με κιβώτια
Ε) Τρυγητός ημέρας


ΜΑΝΤΗΛΑΡΙ
Α) Βαθμός Μπωμέ 10,5 (συμπεριλαμβανομένου) και πάνω
Β) Προέλευση σταφυλιών η ζώνη των Πεζών
Γ) Σταφύλια υγιή, χωρίς σαπίλα και ασθένειες
Δ) Μεταφορά με κιβώτια
Ε) Τρυγητός ημέρας
Ποικιλιακά σταφύλια: (Syrah, Cabernet Sauvignon, Θραψαθήρι, Αθήρι, Δαφνί, Sauvignon Blanc, Βιδιανό, Μοσχάτο, Gurignan, Grenache Rouge) 12 βαθμοί, υγιή και καθαρά,


ΒΑΣΗ για το Ραζακί 11 βαθμοί
Σταφύλια που δεν θα πληρούν έστω και ένα από τα παραπάνω κριτήρια θα κατατάσσονται στην κατηγορία Β και θα πληρωθούν με το βαθμό.
Για τις Β' κατηγορίες σταφυλιού που μεταφέρονται χωρίς κλούβες η τιμή θα μειώνεται κατά 1,5 λεπτό/κιλό. Επιπλέον η τιμή θα μειώνεται 0,3 λεπτά/κιλό για κάθε δέκατο βαθμού κάτω από τη βάση της ποικιλίας του.
Το Σουλτανί θα παραλαμβάνεται χωρίς βαθμομέτρηση, θα πρέπει όμως να είναι ώριμα (πάνω από 11 βαθμοί).
Σταφύλια κάτω των 9,5 βαθμών δεν θα παραλαμβάνονται ή θα πληρωθούν με πολύ χαμηλή τιμή (50% της χαμηλότερης τιμής)
Σταφύλια μη υγιή (σάπια, χολεριασμένα) δεν θα παραλαμβάνονται.
Θα καταβληθεί προσπάθεια όπως πάντα να παραληφθεί το σύνολο της παραγωγής των συνεταίρων μας.
Η Ένωση θα παραλαμβάνει αυστηρά ΜΟΝΟ από τους συνεταίρους μέλη της.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος φέρει σταφύλια τρίτων στο όνομά του, θα διακόπτεται η παραπέρα συγκέντρωση από τον εμπλεκόμενο και οι προσκομισθείσες ποσότητες θα πληρωθούν σε χαμηλότερες τιμές από τις τιμές που θα προσδιορισθούν, με επιφύλαξη της Ένωσης για κάθε άλλο δικαίωμα της, όπως και για οριστική διακοπή κάθε συναλλαγής στο μέλλον.. Πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι συνεταίροι θα πρέπει να προστατεύουν την Οργάνωση από τέτοια φαινόμενα και να τα απορρίπτουν απομονώνοντας τα.
Οι τιμές θα προσδιοριστούν στο τέλος της οινοποιητικής περιόδου με βάση:
• Την απόφαση 192/4-3-2009 απόφαση της γενικής συνέλευσης για τις συναλλαγές των συνεταίρων και
• Τη βούληση του ΔΣ να διατηρηθούν οι μέσες τιμές στα περσινά επίπεδα.
Κατά την παράδοση των σταφυλιών απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1) Α.Φ.Μ αμπελοκαλλιεργητή
2) Να είναι δηλωμένο το αμπελοτεμάχιο δήλωσης αμπελοκαλλιέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου