Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Στην Κρητη σήμερα ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Κώστας Σκρέκας

Με τον υπουργό Γεωργίας ο Μάξιμος Σενετάκης

Επίσκεψη στο Ηράκλειο πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Ο κ. Πλακιωτάκης θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΟΛΗ Γιάννη Βαρδαβά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Μηνά Παπαδάκη.

Ο υπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση και στον Δήμο Μαλεβιζίου με τον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα

Τριήμερη επίσκεψη Σκρέκα στην Κρήτη

Στο μεταξύ από τα Χανιά αρχίζει την επίσκεψη του στην Κρήτη σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.


Το πρόγραμμα του υπουργού αρχίζει στις 11.30 το πρωί, με τον υπουργό να συναντά τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καθώς και τη διευθύντρια δασών.

Μία ώρα αργότερα, ο υπουργός πρόκειται να πραγματοποιήσει σύσκεψη με εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτικών συλλόγων, ενώ στη 1.30 το μεσημέρι έχει προγραμματίσει συνάντηση στην οποία θα παραβρίσκονται εκπρόσωποι από συνεταιριστικές οργανώσεις και αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας Χανίων και θα ακολουθήσουν επισκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, με την επίσκεψη στο Ηράκλειο να έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Κυριακή.

Με τον υπουργό Γεωργίας ο Μάξιμος

Οι αποζημιώσεις αγροτών λόγω της ζημιάς που προκάλεσε η πανδημία, η απόσταξη κρίσης και οι δασικοί χάρτες, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό. Ο κ. Σενετάκης θέλησε να ενημερωθεί για το θέμα της απόσταξης κρίσης που απασχολεί τους αγρότες του νομού για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν οι οριστικές αποφάσεις για τα ποσά και τον τρόπο που θα καταβληθούν.

Ο βουλευτής μετέφερε επίσης την ανησυχία πολλών ιδιοκτητών γης μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Το θέμα, όπως είπε ο υπουργός, παρακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητές του, καθώς σχετίζεται άμεσα με παραγωγούς που κατέχουν μεγάλες εκτάσεις. Όπως ήταν φυσικό, οι επιπτώσεις της πανδημίας αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης. O κ. Λιβανός είπε στον κ. Σενετάκη ότι τα αιτήματα για αποζημιώσεις λόγω της Covid ανέρχονται στα 200 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά τα αιτήματα έχουν αξιολογηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου, έχει γίνει η τεκμηρίωση των σχετικών φακέλων, οι φάκελοι έχουν σταλεί προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα ποσά των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν και τους δικαιούχους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου