Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ο νοτιάς έτρεχε χθες με 134 χιλιόμετρα..στην Κρήτη

Πολλά προβλήματα, αλλά και ζημιές αφήνουν πίσω τους οι έντονοι νότιοι άνεμοι των προηγούμενων ημερών, που έπληξαν ολόκληρη την Κρήτη.

Οι ριπές των ανέμων έφθασαν χθες το πρωί έως και τα 134 χιλιόμετρα την ώρα, σε περιοχές των Χανίων κυρίως, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες «σκαρφάλωσαν» έως και τους 29 βαθμούς στα Φαλάσαρνα, τους 28 στον Νεροκούρο και τους 27 στην πόλη των Χανίων. Το μεσημέρι πάντως χθες, η μέση θερμοκρασία για την Κρήτη ήταν στους 25 βαθμούς κελσίου, ενώ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονταν σε όλο το νησί και κυρίως στο νότιο τμήμα του.

Από σήμερα αναμένεται ύφεση των φαινομένων, με τους άνεμους να στρέφονται σε δυτικούς έντασης έως δύο μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στη διάρκεια της ημέρας από 12 έως και 22 βαθμούς.

Από το βράδυ πάντως σήμερα, ψυχρές αέριες μάζες που κινούνται προς τη βαλκανική χερσόνησο από τη βορειοδυτική Ευρώπη θα συμβάλουν στη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ. Η νέα ψυχρή εισβολή οφείλεται στο συνδυασμό ενός βαθέος χαμηλού στην περιοχή της Βόρειας Σκανδιναβίας και των έντονα αντικυκλωνικών συνθηκών δυτικά της Ιρλανδίας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν έως και το πρωί της Παρασκευής, ενώ θα αρχίσουν να υποχωρούν σταδιακά από το μεσημέρι και το απόγευμα μεθαύριο. Στο μεταξύ πάντως, οι έντονοι νότιοι άνεμοι, ήταν υπεύθυνοι για πλήθος θεμάτων που αντιμετώπισε η Κρήτη και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Δυνάμεις της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε διάφορες περιπτώσεις στα βόρεια της Περιφερειακής Ενότητας για την απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών. Το σοβαρότερο πρόβλημα σημειώθηκε πάνω στον Βόρειο Οδικό Άξονα, όταν μεγάλο δέντρο αποκόπηκε κι έπεσε στο δρόμο, διακόπτοντας την κυκλοφορία. Μέχρι να απομακρυνθεί άνδρες της Τροχαίας ρύθμιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο λιμάνι της Σούδας παράλληλα χθες το πρωί, το ανοιχτού τύπου πλοίο Roro, παρασύρθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους και προσέκρουσε με σφοδρότητα στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας.

Αποτέλεσμα της σφοδρής πρόσκρουσης ήταν να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές στην προβλήτα, ενώ το πλοίο αποκολλήθηκε από το σημείο με τη συνδρομή ρυμουλκών. Χωρίς προβλήματα εκτελέστηκαν πάντως οι πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο"Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου.

Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και κατά τη διάρκεια εργασιών στην ύπαιθρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου