Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

«Πονοκέφαλος» για το Δικταίο Άντρο

∆εν πρέπει να κλείσει το καλοκαίρι υποστηρίζει ο Δήμαρχος

Ψυχρολουσία στους επιχειρηματίες του τουρισμού και στον ∆ήμο Οροπεδίου προκαλεί η απόφαση της αρμόδιας Εφορίας του υπουργείου Πολιτισμού για το ξαφνικό κλείσιμο του ∆ικταίου Άντρου, ώστε να “τρέξουν” οι αναγκαίες εργασίες στερέωσης των βραχωδών πρανών.

Η απόφαση αυτή προέκυψε, στο πλαίσιο υποέργου που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σημειώνεται μάλιστα πως δε νοείται το σπήλαιο να δέχεται επισκέπτες από τη στιγμή που έχουν διαγνωσθεί οι ελλοχεύοντες κίνδυνοι.

Κάθετα αντίθετος με το ξαφνικό κλείσιμο του Δικταίου Άντρου για την υλοποίηση εργασιών στερέωσης των βραχωδών πρανών είναι ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιώργος Αθανασάκης, ο οποίος έλαβε σχετικό έγγραφο από την Εφορία Παλαιο-ανθρωπολογίας, η οποία καλεί την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αναστολή λειτουργίας του σπηλαίου.

«∆εν πρέπει να κλείσει»


«Το Δικταίο Άντρο δεν πρέπει να κλείσει το καλοκαίρι, διότι στην αντίθετη περίπτωση το οικονομικό πλήγμα θα είναι μεγάλο στην τοπική οικονομία της περιοχής», τονίζει ο κ.Αθανασάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα, ότι δεν κινδυνεύει με απένταξη το έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης και ότι δεν τίθενται ζητήματα για την ασφάλεια των επισκεπτών στο σπήλαιο.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή, με τον δήμαρχο να επιδιώκει άμεσα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, υποστηρίζοντας ότι από την εικόνα που έχει, δεν ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους επισκέπτες.

Στόχος της συνάντησης, όπως τονίζειο δήμαρχος, θα είναι το να μην κλείσει το Δικταίο Άντρο το καλοκαίρι, επισημαίνοντας πως στις επαφές που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε τεθεί ζήτημα για την αναστολή της λειτουργίας του λόγω της εκτέλεσης των εργασιών στερέωσης των βραχωδών πρανών.

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός. Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον χώρο έχουν επενδύσει, έχουν προσλάβει προσωπικό και δε συντρέχει λόγος να κλείσει. Αναγνωρίζοντας πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα στο Οροπέδιο, είμαι σε επικοινωνία και με το υπουργείο και με την Εφορία Αρχαιοτήτων. Παλεύουμε ώστε να μείνει ανοικτό το Δικταίο Άντρο», είπε ο δήμαρχος.

ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου