Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Συνέδριο ΝΔ: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα είπε ο Μητσοτάκης


Με την ομιλία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.


Αυτό είναι το «τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές.  Μια αλλαγή για την οποία όλοι σας έχετε εργαστεί σκληρά αυτά τα τρία χρόνια. Και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό!» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έχει ως σύνθημα το «Ελλάδα, Μπορούμε».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και ευχαρίστησε τους πρώην προέδρους του κόμματος.

«Αυτές είναι οι αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε. Αυτές οι αξίες θα ξαναγίνουν χάρη στην παράταξή μας η κινητήριος δύναμη μιας νέας περιόδου ευημερίας και προκοπής για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες» είπε και πρόσθεσε:

«Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή.

Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά.

Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σεμια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη.

Και εύχομαι, με την εμπιστοσύνη των πολίτων, να είμαστε εμείς που θα ηγηθούν αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Σήμερα βρίσκονται, απόψε, εδώ παλαιά στελέχη μας, που οδήγησαν το κόμμα σε νίκες, αλλά και που το κράτησαν όρθιο σε δύσκολες στιγμές.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για ό,τι έχετε κάνει για τη Νέα Δημοκρατία!

Αλλά βρίσκονται μαζί μας και φίλοι της δικής μας πολιτικής οικογένειας,που μας στήριξαν στο παρελθόν, μας εγκατέλειψαν στην πορεία, και τώρα γυρίζουν στη μεγάλη μας παράταξη.

Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σπίτι σας!»

Άνοιγμα στους Νέους και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκονται όμως κοντά μας και νέοι αγωνιστές, που ήρθαν δίπλα μας πρόσφατα, εμπλουτίζοντας τις θέσεις μας. Άλλοι με την γνώση και την εμπειρία τους κι άλλοι με τον ενθουσιασμό της ηλικίας και των ιδεών τους.

Και, βεβαίως, ένα άξιο δυναμικό από το Μητρώο Στελεχών μας. Μια γέφυρα της παράταξης προς το αύριο.

Το συνέδριό μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς.

Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, που μπορεί να ένιωθαν ότι τους είμαστε τελείως ξένοι, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση.


Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην μας αποδέχονται ακόμα πλήρως. Όμως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον επιλογή γι’ αυτούς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί τέως ψηφοφόροι του Σύριζα. Πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν. Ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, τα όνειρά τους.

Φίλοι από άλλους πολιτικούς χώρους που, πάνω από όλα,αναζητούν τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας. Όλους αυτούς πρέπεινα πείσουμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια θετική πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει ξανά όλη την Ελλάδα μετά από μια μακρά περίοδο διχασμού, μαρασμού και απαισιοδοξίας.

Φύγετε μια ώρα αρχύτερα

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε όπως αναμενόταν σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ

«Έχουμε μια κυβέρνηση που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Που λασπολογεί κατά των αντιπάλων, διχάζει την κοινωνία και σκεπάζει σκάνδαλα.

Από τη διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δις για το προσφυγικό, μέχρι την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Από το διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος που η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους, μέχρι την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων.

Και φυσικά, από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, μέχρι τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε»!  Φύγετε μια ώρα αρχύτερα!

Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!»

Είναι, λοιπόν, διπλό το χρέος μας: Να τελειώσει η παρακμή και η Ελλάδα να πάει, επιτέλους, μπροστά!

Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη

«Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε:

Όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα και συνεχίζουν να λένε ψέματα.  Όχι μόνο γιατί έπνιξαν τους Έλληνες στους φόρους.

Όχι μόνο γιατί πριονίζουν το κράτος δικαίου, παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Όχι μόνο γιατί είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα.

Αλλά για ένα λόγο ακόμα. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς».  

Και πρόσθεσε: «Θέλω να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη των ιδεών»

Η Συμφωνία των Πρεσπών

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μέιζον εθνικό πρόβλημα.

Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι και σήμερα ακόμη προσβάλλει τον Ελληνικό λαό.

«Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέμε μία μείζονα εθνική υποχώρηση» τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους.

«Επαναλαμβάνω εδώ από το 12οσυνέδριο μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε:  «Και απαντήστε στον κ. Τσίπρα όταν πρέπει και όπως του αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου