Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Μανώλης Κεφαλογιάννης: οι Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες προστατεύουν τον Οικουμενικό θρόνο


«Οι κανόνες της νομιμότητας και της Εκκλησιαστικής τάξης είναι απολύτως σεβαστοί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με την επιστολή που απέστειλε στις 19 Σεπτεμβρίου προς την Φεντερίκα Μογκερίνι, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής ζητούσε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου λόγω της  «επιθέσεως» προς τον ίδιο αλλά και τον Οικουμενικό Θρόνο, από διάφορες προελεύσεις , λόγω της  απόφασης του να αναγνωριστεί –ως είχε το απόλυτο δικαίωμα- το Αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία.

Στην απάντησή της η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής διπλωματίας τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία και αναφέρει -αναγνωρίζοντας έμμεσα την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών του Φαναρίου- ότι  οι όποιες εσωτερικές αποφάσεις της, στηρίζονται στους δικούς της εκκλησιαστικούς κανόνες. Με την απάντηση της αυτή, είναι σαφές ότι οι κανόνες της νομιμότητας και της Εκκλησιαστικής τάξης είναι απολύτως σεβαστοί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με βάση αυτή την θέση, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι οι Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες προστατεύουν τον Οικουμενικό θρόνο και κάλεσε τους εμπλεκομένους να υιοθετήσουν την άποψη αυτή και να παύσουν τις αήθεις επιθέσεις προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου