Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Τεράστια η καταστροφή στο Λασίθι: Κάηκαν χιλιάδες στρέμματα γης

Τεράστια είναι η καταστροφή που προκλήθηκε από τα πύρινα μέτωπα στο νομό Λασιθίου.
Στην περιοχή Αχλάδια Σητείας οι τοπικοί φορείς δεν πιστεύουν στα μάτια τους από το μέγεθος της καταστροφής.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η φωτιά κατέστρεψε 3.300 στρέμματα γης και συγκεκριμένα:
2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, 1.000 γεωργικής (ελαιόδεντρα κ.ά.), 300 στρέμματα δασικής.

Παράλληλα, οι φλόγες έκαναν στάχτη αρκετά μελίσσια καθώς και πολλά χιλιόμετρα αρδευτικού δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από τις 9.40 χθες το βράδυ και στο σημείο παραμένουν τρία οχήματα με 9 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σε ύφεση η φωτιά στις Μάλες

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στις Μάλες χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ακόμα υπό μερικό έστω έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και τρεις υδροφόρες του δήμου.

Ό,τι άφησε η φωτιά στη Σελάκανο (φώτο Siganos J. Oropedio Lasithiou)Ό,τι άφησε η φωτιά στη Σελάκανο (φώτο Siganos J. Oropedio Lasithiou)
Προσοχή: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιά στην Κρήτη

Προσοχή εφιστούν οι πυροσβεστικές αρχές του τόπου σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Κρήτης καθώς σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στο νησί.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα βρίσκονται στο… πορτοκαλί οι νομοί Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου και στο… κίτρινο ο νομός Χανίων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου