Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

"Εφυγε" ο Στυλιανός Παττακός

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στην Αγ.Παρασκευή Ρεθύμνου
Λίγες ώρες μετά τη...διάρρηξη στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου άγνωστοι του αφαίρεσαν μεταξύ άλλων και το “Παράσημο της Ανδρείας”, ο μακροβιότερος από τους πρωταίτιους του πραξικοπήματος και της 7χρονης δικτατορίας στην Ελλάδα, Στυλιανός Παττακός εξέπνευσε πριν από λίγο σε ηλικία 104 ετών. όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «neakriti.gr».

Ο καταγόμενος από το Ρέθυμνο πραξικοπηματίας που είχε αποφυλακιστεί για λόγους ανήκεστου βλάβης, παρότι καταδικαστείς σε ισόβια, θα κηδευτεί, σύμφωνα με τους οικείους του, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, με σοβαρό το ενδεχόμενο η τελευταία του κατοικία να είναι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου.

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1356820&srv=127







Ο Στυλιανός Παττακος για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και τον Ανδρέα Παπανδρέου

«..Θα έκανα και πάλι το ίδιο, εάν διαπίστωνα πως υπήρχε ανάγκη. Τώρα που είμαι γέρος συνεχίζω την επανάσταση, μέσα από τα βιβλία μου. Η Ελλάδα χρειάζεται ξανά έναν κουζουλό για να τη σώσει...»

..δώσαμε αμνηστία σε όλους και έδωσα το διαβατήριο στον Ανδρέα και στην οικογένεια του και έφυγαν, πήγαν στο καλό. Μας άδειασε τη γωνιά. Δυστυχώς επέστρεψε το 1981 ως πρωθυπουργός και κατέστρεψε την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τους Έλληνες τεμπέληδες, διάλυσε την οικονομία μας, κατέστρεψε την νεολαία, την οδήγησε στο βούρκο των ναρκωτικών και άλλαξε τα ήθη της ελληνικής οικογένειας. Το σύνθημά του ήτο η Αλλαγή, ε, τα άλλαξε όλα...».



Στον απολογισμό της ζωής του εξακολουθούσε να επιμένει στην «αθώα» εκδοχή των γεγονότων και ισχυριζόταν ότι οι πολιτικοί ηγέτες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το πραξικόπημα, φυλακίσθηκαν σε «αριστοκρατικές» συνθήκες στο Πικέρμι.


1 σχόλιο :