Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αμερικανός πράκτορας πίσω από το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Τέσσερις στο σκαμνί για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού..Η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή σε δίκη..

Την παραπομπή σε δίκη 4 ατόμων για εμπλοκή τους στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας συνδέθηκε και με το σχέδιο ΠΥΘΙΑ, το οποίο αφορούσε τη φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαίτση.
Η εισαγγελική λειτουργός «δείχνει» το εδώλιο στον..
πρώην Αμερικανό πράκτορα William Basil για το κακούργημα της απόπειρας κατασκοπείας, σε δυο πρώην υπαλλήλους της ΕΥΠ για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´εξακολούθηση και στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη για ηθική αυτουργία στην πράξη των δυο υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρώην πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Ο ίδιος κατά την απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του.
Οι υποκλοπές
Η εισαγγελική πρόταση υιοθέτησε εν πολλοίς το πόρισμα του ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση το 2012.
 Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε αυτό ο κ. Φούκας:
Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών.
Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων.
Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy.
Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William Basil εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Με την ίδια πρόταση η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του πρώην Αμερικάνου πράκτορα και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.
Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη όλων των εμπλεκομένων προσώπων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί με βούλευμά του.


ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου