Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Κραυγή αγωνίας του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, καθώς υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση κι υποτυπώδης κτιριακός έλεγχος και συντήρηση, ελέω κρίσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί η κατάρρευση τμήματος της ψευδοροφής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Μανουσάκη στο Ράδιο 9,84 στην εκπομπή της Αγγέλας Δουλγεράκη.

''Έσπασε μία σωλήνα'' είπε '' με το νερό να τρέχει σε μία κλειστή αίθουσα. Το ύψος του έφθασε στους 20 πόντους και στη συνέχεια αναζητώντας οδό διαφυγής έβγαινε μέσα από τους τείχους και στην ψευδοροφή των επειγόντων περιστατικών.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε στο σημείο εργαζόμενος ή ασθενείς.

Ευτυχώς πέρασε το νερό από σημεία που δεν υπήρχε ηλεκτρολογική εγκατάσταση, γιατί δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι μπορεί να συνέβαινε'' πρόσθεσε.  

Προς το παρόν σύμφωνα με τον ίδιο τα επείγοντα και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης λειτουργούν σε άλλο σημείο.

Κατηγόρησε τις τοπικές υπηρεσίες του υπουργείου και την ηγεσία του ότι οι εξαγγελίες τους, πρόσφατες από τον Άγιο Νικόλαο, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα καθώς από τις 40 μόνιμες προσλήψεις που έταξαν, έχει γίνει μόνο μία με τις πραγματικές ανάγκες να ανέρχονται στις 130.

''Δεν μπορούμε να δουλεύουμε άλλο έτσι'', επισημαίνει. ''Ένας διοικητικός να κάνει τη δουλειά που πριν έκαναν δύο και τρεις, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς να δουλεύουν με εξαντλητικά και παράνομα προγράμματα εργασίας (απόγευμα πρωί, πρωί νύχτα, απόγευμα πρωί νύχτα) με κομμένα ρεπό και άδειες από το 2015, που ανέρχονται σε 70 ημέρες για τον καθένα από εμάς''.

Οι κενές οργανικές θέσεις σύμφωνα με το σύλλογο, που καλεί την άλλη Πέμπτη σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους,  είναι 227(47,5%) και οι καλυμμένες 248,  ενώ οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων 40.

''Σε καμία περίπτωση τα παραπάνω δεν εξασφαλίζουν τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου'' προσθέτει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου