Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λένε όχι στην αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου για το προσφυγικό σε βάρος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και της Ελλάδας.

Σε φοροεισπρακτικό «σαφάρι» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση που προσθέτει νέα βάρη στους ήδη υπερφορολογημένους Έλληνες φέρνοντας τους στα όρια της απελπισίας, με τα τέλη κυκλοφορίας να έρχονται εκ νέου στο προσκήνιο, με το υπουργείο Οικονομικών να ελπίζει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ.
Στην «καρδιά» των νέων σχεδιασμών της κυβέρνησης τίθεται η παραδοχή πως μέρος έστω της φορολογικής πίεση πρέπει να μεταφερθεί από τα παλαιότερα οχήματα υψηλού κυβισμού στα νεότερα οχήματα μικρού κυβισμού.

Ειδικότερα φέρεται να εξετάζεται ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους και για όσα οχήματα έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Ιανουαρίου 2007 και μετά. Σήμερα ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με τους ρύπους γίνεται για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, ενώ για τα παλαιότερα οχήματα τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος πρώτης κυκλοφορίας. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να φέρει επιβαρύνσεις για οχήματα ηλικίας έως 9 ετών.
Επίσης εξετάζονται νέες κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που τα τέλη τους υπολογίζονται με βάση του εκπεμπόμενους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα, με αύξηση του ποσού ανά γραμμάριο για τα οχήματα που εκπέμπουν πάνω από ένα όριο (π.χ. πάνω από 150 γραμμάρια)
Τέλος, προβλέπεται μείωση των τελών κυκλοφορίας για οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 15 ετών προκειμένου να δοθεί ουσιαστικό κίνητρο στους ιδιοκτήτες τους που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν εκ νέου.
Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν προς το τέλος Σεπτεμβρίου και οι τελικές αποφάσεις θα τεθούν και υπόψη των θεσμών.

Οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας λένε όχι στην αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου για το προσφυγικό σε βάρος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου και της Ελλάδας.
Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος και Θεόδωρος Ζαγοράκης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών και της αρμόδιας εκπροσώπου της Κομισιόν ότι θα ξεκινήσει από το Δεκέμβριο η επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών από τις υπόλοιπες χώρες μέλη προς την Ελλάδα κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με την ερώτηση οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Επιτροπή να λάβει υπόψη το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η χώρα μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος και να προχωρήσει:
-στην άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης προσφύγων
-στην άμεση στελέχωση των ελληνικών υπηρεσιών ασύλου και
-στην άμεση επικαιροποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου ώστε να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα

Αναλυτικά η ερώτηση:
“H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την επικαιροποίηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, ώστε αυτή να εναρμονιστεί με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Η επικαιροποίηση αυτή πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη και το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα που αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ότι μπορεί να υπάρξουν νέες επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα και της αρμόδιας εκπροσώπου της Κομισιόν Νατάσας Μπερτό που ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό το ενδεχόμενο δυστυχώς, δεν λαμβάνουν υπόψη τις τεράστιες θυσίες και το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός στο όνομα όλης της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.
Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου παραμένουν ζητούμενα από την Ελλάδα προς τους εταίρους μας, τα οποία παρότι έχουν συμφωνηθεί, δεν εφαρμόζονται.
Κατόπιν τούτων ερωτάται η Επιτροπή τι μέτρα πρόκειται να λάβει:
- Για να υλοποιηθεί άμεσα από τις υπόλοιπες χώρες μέλη το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα
- Για να στελεχωθεί άμεσα η ελληνική υπηρεσία ασύλου
- Για να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν η εναρμόνιση της συνθήκης του Δουβλίνου ώστε να λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου