Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η ηθική δικαίωση Καραμανλή για το έλλειμμα, και οι (πολιτικές) ευθύνες Παπανδρέου

Η είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου αντιμετωπίζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη ως “κακουργηματίας”, για την περίφημη, τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, έχει βαθύ πολιτικό περιεχόμενο.

Η εξέλιξη αποτελεί μια μεγάλη ηθική δικαίωση για τον Κώστα Καραμανλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός “κανιβαλίστηκε” από τη διαπλοκή και τα μεγάλα συμφέροντα, που το 2009 “έβαλαν πλάτη” για την επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο οποίος στη συνέχεια, με “όπλο” το διογκωμένο από την ΕΛΣΤΑΤ του Ανδρέα Γεωργίου έλλειμμα, άνοιξε την πόρτα της εθνικής κατάρρευσης και χρεοκοπίας, με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου.
Ήταν η εποχή του “κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα”, και του “Τιτανικού”, που έλεγαν αντίστοιχα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Το μοιραίο δίδυμο που υπέγραψε τη διόλισθηση της Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα.
Ποιός θα ξεχάσει όλους εκείνους που τότε στέκονταν στο πλευρό του κατηγορούμενου Γεωργίου; Στο πλευρό του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου; Ακόμη και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία ή την ευρύτερη Κεντροδεξιά.
Ποιός θα ξεχάσει το… πανηγύρι των “ορφανών” του Κώστα Σημίτη, δηλαδή προσωπικοτήτων σαν τον Γιάννη Στουρνάρα, που μέχρι και σήμερα σεργιανίζουν και έχουν παρέμβαση στον δημόσιο βίο;
Οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν. Και όπως φαίνεται, ούτε η Δικαιοσύνη ξεχνάει. Γιατί, μετά την ηθική δικαίωση του Κώστα Καραμανλή, ανοίγει το κεφάλαιο της απόδοσης πολιτικών ευθυνών στον τελευταίο των Παπανδρέου που έγινε Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου