Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Οι "μεγάλοι" που μπαίνουν στην τουριστική αγορά ..

Με τον τουρισμό να αποτελεί το «Big thing» της ελληνικής οικονομίας, μεγάλα ονόματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εξετάζουν το ενδεχόμενο εισόδου στη κούρσα, δεδομένου οτι αναμένεται επίσης να φτάσει στο ζενίθ του ο ξενοδοχειακός κλάδος το 2018.

Ήδη ο όμιλος Κόκκαλη έχει μπει δυναμικά με τριπλό χτύπημα στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας κι ετοιμάζεται για ένα ακόμη εγχείρημα στον ξενοδοχειακό τομέα στον πλέον δημοφιλή ελληνικό προορισμό, τη Μύκονο. Ο όμιλος Κουτσολιούτσου βλέπει με «καλό μάτι» την προοπτική της συμμετοχής του στο μεγάλο project του Ελληνικού με αρωγό και την κινεζική Fosun, ενώ και ο όμιλος του Ιβαν Σαββίδη βολιδοσκοπεί την αγορά του κέντρου της Αθήνας. Τα επόμενα βήματα στο κομμάτι του τουριστικού real estate, προετοιμάζει και ο όμιλος Βασιλάκη της Aegean και της Autohellas- Hertz, αυτή τη φορά από την πλευρά του επενδυτή.

Ο όμιλος Κόκκαλη
Νέα έλευση λοιπόν αποτελεί ο νέος »κλάδος φιλοξενίας» που έχει ήδη δημιουργήσει ο όμιλος Κόκκαλη, μέσω της Ιnestia Tουριστική, διαβλέποντας σημαντικές προοπτικές στον ξενοδοχειακό κλάδο, με επίκεντρο κυρίως την Αθήνα και τη Μύκονο.
 Αυτή την στιγμή η Inestia έχει υπό τη διαχείρισή της το project του O&B Athens Boutique Hotel όπως και το νεότευκτο ξενοδοχείο ΜET34 Athens Hotel της νέας αλυσίδας ξενοδοχείων 48hotels, έχοντας ήδη αποσπάσει πολύ καλές κριτικές με »καινοτομία» τα μεγάλα δωμάτια.
Στα σκαριά από την Inestia είναι μία ακόμη συμφωνία για ξενοδοχείο στην Αθήνα, το οποίο, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στην Αθήνα στο τέλος του 2016.
Εκτός από την Αθήνα, »άνοιγμα» πραγματοποιεί ο όμιλος και στην ξενοδοχειακή αγορά της Μυκόνου, με το νέο εγχείρημα να αφορά μία ολοκαίνουρια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού. Την ίδια στιγμή, μέσω της Intradevelopment, ο όμιλος συνεχίζει τις επενδύσεις στον τομέα της ανάπτυξης πολυτελών βιλών στη Μύκονο, όπου εκτός των πρώτων τριών πιλοτικών έργων σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός νέου συγκροτήματος 10 πολυτελών κατοικιών.

Ο όμιλος Κουτσολιούτσου
Η αναζήτηση εσόδων στον τουρισμό περνάει μέσα από το …λιανεμπόριο, έναν κλάδο τον οποίο η FF Group γνωρίζει καλά. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη τη συμμετοχή του κινεζικού ομίλου στο επενδυτικό σχήμα για το Ελληνικό κάτω από την »ομπρέλα» της Lamda Development είναι απολύτως υπαρκτό το ενδιαφέρον του ομίλου Κουτσολιούτσου στο μεγάλο project της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το εμπορικό κομμάτι του έργου, το οποίο υπόσχεται να προσελκύσει περίπου 1 εκατ. πρόσθετους τουρίστες στην Αθήνα, προσθέτοντας επιπλέον διανυκτερεύσεις.
Σημειωτέον ότι ήδη ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου, ο οποίος μάλιστα έχει αναγάγει σε »προσωπικό στοίχημα» την τελευταία τριετία το έργο της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου, έχει απευθύνει ανοικτή πρόκληση σε Ελληνες επιχειρηματίες για τη συμμετοχή τους στο έργο, που πήρε προ ημερών το »πράσινο φώς» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
 Πάντως, η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της FF Group του ομίλου Fosun, φαίνεται ότι έχει ανοίξει νέες προοπτικές για τον όμιλο Κουτσολιούτσου στο κομμάτι του τουρισμού ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fosun, ετοιμάζεται να δώσει ηχηρότερο »παρών» στον τουριστικό κλάδο στη χώρα μας.

Οι προοπτικές του Ιβάν Σαββίδη
Αντίστοιχα, στον ελληνικό τουρισμό »βλέπει» έσοδα και ο Ιβάν Σαββίδης όπου μετά το Μακεδονία Παλλάς και τη μικτή τουριστική επένδυση στο Παλιούρι Χαλκιδικής δείχνει πως θέλει να κατέβει και στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας. Αν και ακούστηκε ανάμεσα στους «μνηστήρες» για το Athens Ledra, ο ομογενής επιχειρηματίας φαίνεται να προτιμά την περίπτωση του ξενοδοχείου Esperia της οδού Σταδίου, που παραμένει κλειστό την τελευταία πενταετία.

Το «άνοιγμα» στην τουριστική αγορά του ομίλου Βασιλάκη
«Ανοιγμα» στο τουριστικό real estate, όταν κι εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες για το έργο, προετοιμάζει και ο όμιλος Βασιλάκη, από κοινού με τον όμιλο Κωνσταντακόπουλου, μέσω της κοινής εταιρείας Sportsland για την τουριστική επένδυση στην Ασωπία Βοιωτίας, 75 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα. Μόλις προ ημερών ο πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης επανέφερε στο προσκήνιο το έργο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι την επόμενη δεκαετία θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις για εγκαταστάσεις γκολφ στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και αυτή μέσω της Sportsland.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου