Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Τέλος στις εφόδους της ΑΕΠΙ

Εγκύκλιο σχετικά με τη βεβαίωση παραβάσεων, στην οποία δίνονται διευκρινήσεις σχετικά με το ρόλο της ΑΕΠΙΑ.Ε. στη συγκεκριμένη διαδικασία, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως σημειώνεται σχετικά, οι αναφορές της ΑΕΠΙ για παραβάσεις που διαπιστώνουν οι υπάλληλοί της, κρίνονται ότι αποστέλλονται αναρμοδίως στους δημόσιους φορείς και μπορούν να ληφθούν μόνο ως στοιχεία από τον εκάστοτε Δήμο της χώρας ώστε να διενεργηθούν οι έλεγχοι από την αρμόδια δημόσια Αρχή και όντως να διαπιστωθεί σύννομα η εκάστοτε καταγγελθείσα παράβαση.
Στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένες αναφορές της ΑΕΠΙ, δεν αποτελούν παρά καταγγελία, όπως κάθε καταγγελία ιδιώτη και δεν αποτελούν αυταπόδεικτα στοιχεία.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Οι Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων όπως η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. δεν αποτελούν δημόσια όργανα και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βεβαιώνουν διοικητικές παραβάσεις σχετικά με την τήρηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».
Επίσης γίνεται λόγος για τις εκθέσεις ελέγχου που εκδίδει η Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. ή άλλος Ο.Σ.Δ., στο οποίο διαπιστώνεται η αναπαραγωγή μουσικών έργων δημιουργών που αντιπροσωπεύονται από αυτούς τους φορείς.

Όπως διευκρινίζεται τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν συνιστούν ικανή και αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκληση της άδειας μουσικής και πολύ λιγότερο της άδειας λειτουργίας του ελεγχόμενου Κ.Υ.Ε. και πρέπει να εκτιμάται και να αξιολογείται από την αρμόδια Αρχή μόνο ως απλό πραγματικό στοιχείο, το περιεχόμενο του οποίου χρήζει απόδειξης και επιδέχεται ανταπόδειξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου