Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εισπρακτική "επίθεση" της Εφορίας!

Ερχεται μπαράζ κατασχέσεων και πλειστηριασμών για οφειλέτες! Και πλάνο με 30.000 ελέγχους για μη έκδοση αποδείξεων
Πολυμέτωπη επίθεση μεσούντος του θέρους θα κάνει η Εφορία, με στόχο να αντλήσει έσοδα και να αποφύγει έτσι η κυβέρνηση τον εφιάλτη μιας πιθανής ενεργοποίησης του αυτόματου «κόφτη» δαπανών την άνοιξη του 2017.

Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους 13.730 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, η οποία όμως αναμένεται να έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα καθώς περιλαμβάνει εταιρίες που έχουν κλείσει και πρόσωπα που έχουν φυλακιστεί ή έχουν... αποδημήσει εις Κύριον, το επόμενο «χτύπημα» θα είναι το μπαράζ κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η εξέλιξη αυτή προαναγγέλθηκε από την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) με τους ετήσιους στόχους της. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΓΓΔΕ καλούνται να επιβάλουν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, στο 52% των οφειλετών ως τον Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του έτους.
Παράλληλα, οι ελεγκτές της Εφορίας βγαίνουν ξανά στον δρόμο με την εντολή να διενεργήσουν 30.000 προληπτικούς ελέγχους ως το τέλος Σεπτεμβρίου σε όλη τη χώρα, δίνοντας έμφαση στη μη έκδοση αποδείξεων στις τουριστικές περιοχές.

Συνεργεία ΔΟΥ
Κάθε γεωγραφική περιοχή δεν θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της ΔΟΥ στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των ΔΟΥ όμορων νομών και στοχευμένα από τις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημόσιων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).
Οσον αφορά τις επιχειρήσεις, το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων θα ελέγξει ως το τέλος του έτους 400 επιχειρήσεις, για να βεβαιώσει 900.000.000 ευρώ και να εισπράξει το 45% των φόρων και προστίμων που θα βεβαιώσει. Οι ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης και οι εφορίες θα πρέπει να διενεργήσουν 25.000 φορολογικούς ελέγχους και να εντοπίσουν παραβάσεις τουλάχιστον στο 15% αυτών. Ειδικά οι ΦΑΕ έλαβαν εντολή να πραγματοποιήσουν 300 πλήρεις ελέγχους με βεβαίωση τουλάχιστον 200.000.000 ευρώ και 1.600 μερικούς ελέγχους με βεβαίωση τουλάχιστον 260.000.000 ευρώ. Αλλα 500.000.000 ευρώ σε φόρους και πρόστιμα πρέπει να βεβαιωθούν από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), με στόχο την είσπραξη του 22,5% των βεβαιωμένων ποσών.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου