Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ραντεβού στο Amari Green Festival 2016

Συνάντηση πολιτισμού στην καρδιά της Κρήτης

Στην καρδιά της Κρήτης, στο ξακουστό Αμάρι, θα πραγματοποιηθεί μια κορυφαία Συνάντηση Πολιτισμού. Το AmariGreenFestival 2016, είναι μια τριήμερη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλης ιστορικής σημασίας χώρο της Σχολής Ασωμάτων και στοχεύει να γίνει ετήσιος θεσμός. Ένα φεστιβάλ φύσης, πολιτισμού, ιστορίας, μουσικής, λαϊκής παράδοσης και γαστρονομίας, που έχει ως στόχο όχι μόνο την γνωριμία με την περιοχή και ανάδειξη των κύριων χαρακτηριστικών της, αλλά και τη σύνδεση της με άλλους τόπους, χώρες και κουλτούρες, αποδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα αλλά και την εξωστρέφεια που χαρακτήριζε την περιοχή του Αμαρίου σε όλη την ιστορική της πορεία.


Η περιοχή του Αμαρίου απλώνεται νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου σε μια καταπράσινη εύφορη κοιλάδα που περικλείεται από τα βουνά Κέντρος, Σάμιτος και βέβαια τον Ψηλορείτη. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς η οποία είναι διάσπαρτη από πολλά μικρά, γραφικά χωριά που διατηρούν το παραδοσιακό τους χρώμα. Ταυτόχρονα, είναι μια περιοχή με μακραίωνη ιστορία και σημαντικά πολιτιστικά μνημεία όπως ο μινωικός οικισμός στο Μοναστηράκι, η αρχαία Σύβριτος και τα πολυάριθμα πανάρχαια εκκλησάκια. Σήμερα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στα όμορφα αυτά χωριά, να ανακαλύψει αναπάντεχα αξιοθέατα, να θαυμάσει την υπέροχη φύση του Αμαρίου ανακαλύπτοντας τη μέσα από πεζοπορίες και να βιώσει την πλούσια παράδοση της περιοχής μέσα από τα πανηγύρια και τις παραδοσιακές γιορτές που αναβιώνουν στα χωριά της.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται πολυθεματικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν κορυφαίες μουσικές εκδηλώσεις, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια λαϊκής τέχνης και χορού, παρουσιάσεις και μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, καθώς και εκδηλώσεις προβολής του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής. Αμαριώτισσες μαγείρισσες θα διδάξουν παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα της Αμαριώτικης γης, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για την ελιά, το λάδι, το ρόδι, το φραγκόσυκο, το χαρούπι, κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σχεδιασμό των ημερίδων, με θεματολογία που αφορά τον μετασχηματισμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής δραστηριότητας με έμφαση σε μεθόδους καλλιέργειας, εκτροφής, συστημάτων πιστοποίησης, ποιότητας, αυθεντικότητας, μεθόδους προβολής στην αγορά, ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ιδιαίτερα χρήσιμη θα είναι η ημερίδα για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, Ασφάλεια Παραγωγής, Χρηματοδοτήσεις- Επιδοτήσεις.


Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συγκεντρώνει μεγάλο μέρος της ουσίας και της σημασίας των σκοπών και των στόχων του AmariGreenFestival. Παγκοσμίου κλάσης Κρητικοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές, μουσικοί και χορευτές, ενώνουν τα έργα τους με διακεκριμένους διεθνείς συναδέλφους τους, σε ένα μοναδικό πάντρεμα πολιτισμού. Οι νύχτες του Φεστιβάλ, θα ενσαρκώσουν την έννοια της διαπολιτισμικότητας, αφού οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά τη δική του πολιτιστική παιδεία και κουλτούρα, αλλά και όλοι μαζί πάνω στη σκηνή, θα ενωθούν, θα συνδημιουργήσουν και θα αποδείξουν ότι η μουσική δημιουργία παράγει έναν ξεχωριστό πολιτισμό, αυτόν που γνωρίζει, ενώνει, δένει τους ανθρώπους από όποια γωνιά της γης και αν προέρχονται.


Πρόγραμμα

Παρασκευή 22/07
Λεωνίδας Μαριδάκης
Μιχάλης Κονταξάκης Τρίο & Μαρίνα Δακανάλη
Αντώνης Βουμβουλάκης
Γιάννης Πολυχρονάκης

Σάββατο 23/07
Αχιλλέας Περσίδης - Μουσική Συνάντηση Κρήτης - Αρμενίας (HaigYazdjian, TigranSargsyan, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Δημήτρη Σιδερή και Γιάννη Παπατζανή)
Ψαραντώνης - Γιάννης Παξιμαδάκης (λαούτο) και Γιάννης Παπατζανής (κρουστά)

Κυριακή 24/07
Dalkania (Ηλίας Μπόικος, Μάχη Κουφογιώργου, Γιώργος Τζανέτος και Ιωάννα Χριστοδούλου)
«Ανδαλουσία-Κρήτη» (μουσικοχορευτική παράσταση)
Βασίλης Σταυρακάκης (με τους μουσικούς Στέλιο Πετράκη, Γιώργη Σταυρακάκη, Αντώνη Σταυρακάκη και Γιάννη Παπατζανή)
Παράσταση «Θα σου μιλώ ώσπου να φέξει» με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη
Παράσταση «Κρίση είναι θα περάσει» από την θεατρική ομάδα «Ρεθεμνιώτικη Από-Δραση»
Παράσταση «Με χαλούμι και τσικουδιά»

Όλες οι εκδηλώσεις του AmariGreenFestival είναι δωρεάν για το κοινό.




Διοργανωτές είναι ο Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δ.Α Αμαρίου, και η Είδομεν Ρεθύμνου εταιρία τέχνης και πολιτισμού, ενώ την διοργάνωση υποστηρίζουν το Υπουργείο Πολιτισμού και αθλητισμού, η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου η Αμάρι Α.Ε Ο.Τ.Α., οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του Δήμου Αμαρίου και πλήθος εθελοντών.

Η διοργάνωση του AmariGreenFestival, αποτελεί μέρος του οράματος και της αναπτυξιακής στρατηγικής της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Αμαρίου, με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Μανώλη Ψαρουδάκη. Εμπνευστής και συντονιστής του καλλιτεχνικού προγράμματος είναι ο Ρεθεμνιώτης καλλιτέχνης Γιάννης Παπατζανής, με εγχώρια και διεθνή παρουσία στον πολιτισμό για πάνω 25 χρόνια.

http://www.athensvoice.gr/article/culture/events/%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-amari-green-festival-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου