Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ζητείται ηγέτης για το 48% που ψήφισε Μεϊμαράκη στη ΝΔ

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με την ανισομερή επικράτηση των περισσότερο ακραίων φωνών έναντι των μετριοπαθών της Νέας Δημοκρατίας, με εμφανή τα δραματικά αποτελέσματα αυτής της νέας ισορροπίας δυνάμεων, στην εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην κοινωνία, επαναφέρουν εκ των πραγμάτων στο τραπέζι ένα διόλου…
ρητορικό ερώτημα.

Ποιός μπορεί να ηγηθεί του 48% που εξέφρασε στην κάλπη της εσωκομματικής μάχης της 10ης Ιανουαρίου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης; Ζητείται ηγέτης για το περισσότερο συμπαγές και πλειοψηφικό κομμάτι της κεντροδεξιάς παράταξης, από τη στιγμή που ο άλλοτε Πρόεδρος της Βουλής και μεταβατικός πρόεδρος, ο οποίος ηττήθηκε απρόσμενα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο. Ούτε να μπορεί.

Στην εσωκομματική κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη εξέφρασε την καραμανλική πτέρυγα, και μια σειρά από μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν κουραστεί από τη στρατηγική των άκρων, των προηγούμενων ετών. Μια στρατηγική που άνοιξε το δρόμο για την εξουσία στον Αλέξη Τσίπρα και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη απ’ την άλλη, στήριξε μια ανομοιγενής συμμαχία, εν πολλοίς ετερόκλητη. Εκτός Νέας Δημοκρατίας, από… πρώην ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, εντός Νέας Δημοκρατίας από το σαμαρικό στρατόπεδο και τις φιλελεύθερες συνιστώσες.

Το μείγμα αποδείχτηκε επιτυχές, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και έχει πλέον το δικαίωμα υπογραφής για την παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Το ποσοστό Μεϊμαράκη ωστόσο, είναι ομοιογενές. Και περισσότερο συμπαγές. Μπορεί λοιπόν να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, για τη μεταστροφή της Νέας Δημοκρατίας προς τη μετριοπάθεια και την αναζήτηση θετικού πολιτικού λόγου, που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Αντί δηλαδή για φαινόμενα παραφωνίας, όπως την πρόσφατη αποχώρηση από τη Βουλή στη συζήτηση για τις off shore, και τη στάση του “όχι σε όλα”, που περισσότερο σε κόμμα διαμαρτυρίας παραπέμπουν, παρά στην άρθρωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης, που θα πείσει τους Έλληνες.

Ζητείται ηγέτης για το 48% της Νέας Δημοκρατίας λοιπόν. Θα είναι καλό και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάτι τέτοιο…

http://ysterografa.gr/politics

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου