Read more: http://www.mybloggerstuff.com/2013/08/add-facebook-open-graph-metadata-in-blogger.html#ixzz3mgVXLk8t

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Βροντερό "όχι" από ΝΔ ..στο πολυνομοσχέδιο..

Θα καταψηφίσουν τη συντριπτική πλειονότητα των διατάξεων, θα ψηφίσουν μόνο τη σύμβαση για τα περιφερειακά αεροδρόμια και την ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ
Βροντερό «όχι» θα πουν τελικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γιγάντιο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, καταψηφίζοντας τη συντριπτική πλειονότητα των πολυποίκιλων διατάξεων που περιέχει, καθώς εκτιμάται ότι «δεν δημιουργούνται συνθήκες για να αναζητηθούν συναινετικές λύσεις».

«Ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες είναι αποτέλεσμα των άστοχων επιλογών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μετά την πολύμηνη καθυστέρηση κατέληξε στην πλήρη παράδοση, αποδεχόμενοι ακόμη και τις πιο παράλογες απαιτήσεις των πιστωτών για να μην χάσουν τις καρέκλες τους», είναι η άποψη που επικρατεί μεταξύ των στελεχών της αντιπολίτευσης.
Στο συντονιστικό όργανο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που συνήλθε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνεδρίαση, διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών, ελήφθη απόφαση  να τηρηθεί σκληρή γραμμή εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε είχε προταθεί από αρκετά στελέχη που είχαν γίνει αποδέκτες αρνητικών αντιδράσεων από ψηφοφόρους της παράταξης που διαφωνούσαν με το ενδεχόμενο υπερψήφισης.
Έτσι, εκτιμώντας και το γενικότερο αρνητικό αντίκτυπο που είχαν στην κοινωνία οι προωθούμενες ρυθμίσεις αλλά και ο τρόπος εισαγωγής στη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου, το γαλάζιο κοινοβουλευτικό επιτελείο εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια υπερψήφισης, αλλά αντιθέτως, όπως ειπώθηκε «επιβάλλεται όχι μόνον η καταψήφιση, αλλά και η καταγγελία και στηλίτευση» μιας σειράς προκλητικών ρυθμίσεων όπως είναι η χιονοστιβάδα αυξήσεων στους εμμέσους φόρους, το υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ο διαβόητος «κόφτης», όπως αποκαλείται ο μηχανισμός προληπτικής δημοσιονομικής διόρθωσης καθώς και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. 
Μεγάλη συζήτηση έγινε για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη σκοπιμότητα να υποστηριχθεί –για λόγους ιδεολογικών αρχών- η ρύθμιση για το υπερταμείο που θα έχει διάρκεια ζωής 99 ετών, ο πρόεδρός του θα είναι ξένος και θα τελεί υπό την αυστηρή εποπτεία των δανειστών. Τούτων δοθέντων αποκλείστηκε κάθε πιθανότητα θετικής στάσης. Πολύ περισσότερο που όπως ειπώθηκε «αντίστοιχες προσπάθειες των δανειστών είχαν αποτραπεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν είχαν υποκύψει όπως συμβαίνει τώρα με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Προκειμένου, πάντως, να σταλεί μήνυμα συνέπειας, οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν ορισμένες από τις προωθούμενες αποκρατικοποιήσεις και σίγουρα την ενσωματωμένη στο πολυνομοσχέδιο σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και καθυστέρησε η επικύρωσή της για περισσότερο από έναν χρόνο. 
Παρόλο επίσης που θα καταψηφιστεί η άρση της προστασίας των δανειοληπτών πρώτης κατοικίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τηρηθεί θετική στάση σε μερικά ζητήματα διαχείρισης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που θα συμβάλουν στην τραπεζική σταθερότητα και μέσω της αναδιάρθρωσης θα εξυγιανθούν κλάδοι της οικονομίας που έχουν πληγεί από τον υψηλό δανεισμό του παρελθόντος.
Ακόμη, η αξιωματική αντιπολίτευση, προτίθεται να στηρίξει ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η μετατροπή σε ανεξάρτητη αρχή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου